4 λόγοι για να κάνετε ένα διάλειμμα

13

 «Θέλω λίγο χρόνο»

Μία φράση που προκαλεί τρόμο σε όποιον την ακούει. Το μυαλό τρέχει σε σενάρια οριστικού χωρισμού και μόνο η απαισιοδοξία μεσουρανεί στο μυαλό αυτού που το άκουσε. Τι συμβαίνει όμως όταν είσαι εσύ αυτός που θέλει να το πει; Αν ο σκοπός σου δεν είναι ο χωρισμός, αλλά το να σώσεις τη σχέση σου, οι παρακάτω λόγοι δικαιολογούν αυτή σου την επιθυμία.

Όταν διαφωνείτε, έχεις ντεζαβού
Δεν πρόκειται για κάτι μεταφυσικό· εννοούμε εκείνες τις στιγμές που η ίδια διαφωνία επαναλαμβάνεται σε καθημερινή λούπα. Τα θέματα για τα οποία συγκρούεστε φαίνεται να μην έχουν λύσεις. Κανείς από τους δύο δεν έχει διάθεση να κάνει ένα βήμα πίσω και τα ίδια προβλήματα έρχονται συχνά στην επιφάνεια.

Παράλληλα, εκτός από τις κλασικές σας διαφωνίες, παρουσιάζονται (όπως και σε κάθε σχέση) μικρά καθημερινά προβλήματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν.

Αν οι συγκρούσεις στη σχέση οδηγούν κάποιον από τους δύο σας να αρνείται να επικοινωνήσει ή η συζήτηση καταλήγει σε ακραίους συναισθηματισμούς, ίσως είναι καλό να πάρετε μία ανάσα.

Μετά το διάλειμμα, υπάρχει πιθανότητα να ξανασυζητήσετε τα ίδια θέματα και τελικά να τα δείτε αλλιώς. Καλώς ή κακώς, όταν «χάνεις» έναν άνθρωπο εκτιμάς την αξία του.

Η σχέση δεν είναι η προτεραιότητά σου αυτή τη στιγμή
Αναμφισβήτητα μία σχέση για να δουλέψει θέλει χρόνο και προσπάθεια. Ορισμένες φορές όμως καθημερινά προβλήματα που μπορεί να έχουν σχέση με τη δουλειά ή την οικογένεια αφαιρούν ώρες από τον ελεύθερο χρόνο. Εσύ θέλεις να δώσεις στη σχέση σου, αλλά δεν προλαβαίνεις. Ωστόσο, αν πιεστείς σε σημείο που νιώθεις ότι η σχέση αντί να σε χαλαρώνει, σε στρεσάρει, ίσως πρέπει να συζητήσεις με τον σύντροφό σου την πιθανότητα να κάνετε ένα διάλειμμα.

Μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Κάποιες φορές θα κάνουν τη σχέση σου δυνατότερη, άλλες θα σε κάνουν να νιώσεις πιεσμένος/η. Ιδανικά, ο σύντροφός σου θα καταλάβει ότι χρειάζεσαι λίγο χώρο και χρόνο ώστε να ξαναγίνει η πρώτη σου προτεραιότητα.

Φοβάσαι ότι χάνεις εμπειρίες
Όταν προσπαθείς να χωρέσεις σε μία ημέρα τη δουλειά σου, τα πάθη σου –είτε αυτά είναι χόμπι, είτε ένα επαγγελματικό όνειρο-, τους φίλους σου και τη σχέση σου, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα νιώσεις τρομερή πίεση.

Πιθανώς να χρειαστείς ένα διάλειμμα όταν αρχίσεις να νιώθεις ότι παραμελείς κάποιον από αυτούς τους τομείς στη ζωή σου και δεν νιώθεις καλά με αυτό. Είναι καλύτερα να σιγουρευτείς ότι δεν μετανιώνεις για αυτή τη σχέση κάνοντας ένα διάλειμμα, παρά να αφιερώσεις τον χρόνος σου με μισή καρδιά στον σύντροφό σου, έχοντας και τις αμφιβολίες σου.

Φυσικά, πριν πάρεις την οποιαδήποτε απόφαση είναι καλύτερα να το συζητήσεις πρώτα με τον σύντροφό σου. Αν συμφωνήσετε ότι θα δώσετε λίγο περισσότερο χρόνο και χώρο ο ένας στον άλλο, τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνετε διάλειμμα. Από την άλλη, αν διαφωνείτε πλήρως στο πώς θα διαχειρίζεστε τον χρόνο σας σαν ζευγάρι, τότε μάλλον χρειάζεστε ένα διάλειμμα.

Προχωράτε με γοργούς ρυθμούς
Ώρες-ώρες το πάθος και ο ενθουσιασμός μπορούν να επιταχύνουν τους ρυθμούς μιας σχέσης. Και ξαφνικά μία μέρα λες «Ώπα πώς φτάσαμε εδώ;». Τότε αρχίζεις και έχεις αμφιβολίες. Και δεν είναι καλό σε μία σχέση –ειδικά τόσο φρέσκια- να έχεις αμφιβολίες. Τότε είναι που ίσως ένα διάλειμμα σας έκανε καλό. Ένα διάλειμμα ώστε να ανακαλύψετε πόσο θέλετε να είστε μαζί. Ίσως όσο είστε χώρια ανακαλύψεις ότι δεν νιώθεις πως αυτό το άτομο είναι το «εκλεκτό» ή, από την άλλη, ότι δεν σε ενδιαφέρει τελικά με τι ρυθμούς εξελίσσεται αυτή η σχέση.

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ