Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Tips

Απίστευτα κόλπα που θα βελτιώσουν την επικοινωνία σου

Απίστευτα κόλπα που θα βελτιώσουν την επικοινωνία σου

Έχεις παρατηρήσει ότι κάποιες φορές έχεις την αίσθηση πως κάποιος σε συμπαθεί ή όχι, χωρίς να μπορείς ακριβώς να εξηγήσεις πού το στηρίζεις αυτό; Αυτό είναι ένα από τα πιο κλασικά παραδείγματα εξωλεκτικής επικοινωνίας –που είναι, σου λέει, και το μεγαλύτερο ποσοστό της επικοινωνίας μας, κι ας την αντιλαμβανόμαστε μόνο υποσυνείδητα. Δεν είναι πάντα εύκολο να ελέγξεις τα μηνύματα που στέλνεις με τη γλώσσα του σώματος ή το βλέμμα σου, υπάρχουν όμως μερικά κόλπα που θα σε βοηθήσουν.

Όταν γνωρίζεις κάποιον, παρατήρησε το χρώμα των ματιών του

Ο χρόνος που χρειάζεσαι για να προσέξεις τι χρώμα μάτια έχει ο άλλος, είναι ο ιδανικός χρόνος οπτικής επαφής. Θα πάρει 3 με 4 δευτερόλεπτα, αρκετά δηλαδή για να νιώσει ο άλλος πως έχει την προσοχή σου, αλλά όχι και πως είσαι ψυχάκι (όπως θα μπορούσε να σκεφτεί ένας άγνωστος που τον κοιτάς στα μάτια για περισσότερη ώρα).

Όταν θέλεις να αποφύγεις τα μάτια, κοίτα στη μύτη

Ας πούμε ότι μιλάς για κάποια ώρα με κάποιον που δεν είναι πολύ δικός σου άνθρωπος, και θέλεις κάπως να «σπάσεις» τη συνεχόμενη οπτική επαφή, παίρνοντας για λίγο το βλέμμα σου από τα μάτια του, για να αποφύγεις και τους αρνητικούς συνειρμούς που λέγαμε προηγουμένως. Ό,τι και αν κάνεις, μην κοιτάξεις τα χείλη του –εκτός αν δεν σε πειράζει που θα εκληφθεί ως φλερτ. Ένα ουδέτερο σημείο για να κοιτάξεις χωρίς ο άλλος να παρατηρήσει κάτι περίεργο, είναι η μύτη του, ή το σημείο στο μέτωπο ακριβώς πάνω από τα μάτια.

Το να αγγίζεις το ποτήρι σου θεωρείται σημάδι έλξης…

…Αν είσαι γυναίκα, είναι η συνέχεια της παραπάνω πρότασης. Φανταζόμαστε ότι δε χρειάζεται να σου εξηγήσουμε τον συνειρμό –δεν είναι πάντως απλή λαϊκή θυμοσοφία, έχει αποδειχτεί και σε επιστημονικά πειράματα. Οπότε, στο επόμενο ραντεβού που θα θέλεις με κάποιον τρόπο να περάσεις το υπόγειο μήνυμα ότι ο συνοδός σου σού αρέσει, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Για να κάνεις ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, κάνε μια μηχανική κίνηση

Το να βγάλεις τα γυαλιά σου και να τα καθαρίσεις, ας πούμε, κάνει θαύματα –φέρνει τη συζήτηση σε παύση που δε μοιάζει απότομη, και σου δίνει λίγο χρόνο να σκεφτείς. Αν δε φοράς γυαλιά, μπορείς να ισιώσεις ένα κολιέ, ή να ανοίξεις την τσάντα σου για να βγάλεις κάτι. Προσοχή, μην κοιτάξεις το κινητό σου, καθότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί αγένεια προς τον συνομιλητή σου.

Για να κάνεις κάποιον να αισθανθεί κοντά σου, στρέφεις απλά το πέλμα σου προς τη μεριά του

Όταν κάθεσαι σταυροπόδι, στρέψε απλώς το πέλμα σου προς το άτομο που σε ενδιαφέρει. Αυτό δίνει στον άλλο την αίσθηση της εγγύτητας, γιατί μοιάζει με προσπάθεια να τον πλησιάσεις, χωρίς όμως να παραβιάζει τον προσωπικό του χώρο ή να μπορεί με οποιοδήποτε τρόπο να παρεξηγηθεί ως κίνηση.

Μην ξεκινάς την πρώτη συζήτηση αμέσως

Αφού έχεις κοιταχτεί με κάποιον (ή και συστηθεί, ας πούμε σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον) πάρε λίγα δευτερόλεπτα να κρεμάσεις το παλτό σου, να μετακινήσεις την καρέκλα σου, ή να βγάλεις κάτι από την τσάντα σου πριν ξεκινήσετε να μιλάτε. Αυτό δίνει στον άλλο την ευκαιρία να σχηματίσει μια ξεκάθαρη πρώτη εικόνα για το άτομό σου, χωρίς καν να το καταλαβαίνει, ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Πηγή: BrightSide

Εδω το βρηκαμε
#Απίστευτα #κόλπα #που #θα #βελτιώσουν #την #επικοινωνία #σου

Related posts

Πώς να μην τρελαθείς όσο μένεις μέσα

admin

Δείτε πώς ανοίγουν οι κονσέρβες χωρίς ανοιχτήρι! – Kalikantzaros.gr

admin

«Coorie»: Η νέα τάση ευεξίας… έρχεται από τη Σκωτία!

admin

Φάτε αυτό αν έχετε: απώλεια μαλλιών, εύθραυστα νύχια ή αν δεν κοιμάστε καλά

admin

Επιστήμονες αποκάλυψαν το μυστικό της τέλειας αγκαλιάς

admin

Βάλε στη ζωή σου ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την αξία σου χωρίς να χρειάζεται να την αποδείξεις

admin

Πώς θα έχω καλύτερο λεξιλόγιο;

admin

Λιγότερο άγχος, περισσότερο γέλιο σε 6 βήματα

admin

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου μανιταριού

admin

Νέα μέθοδος αδυνατίσματος χωρίς πείνα!

admin

Πόνος στην πλάτη όταν ξυπνάτε: Πώς θα βρείτε ανακούφιση – Kalikantzaros.gr

admin

Τι συμβαίνει στο σώμα σου αν πίνεις κάθε πρωί ένα ποτήρι νερό με σταφίδες

admin