BON VIVEUR | Ποιος είπε πως το gourmet πρέπει είναι (παν)άκριβο;

0

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είναι ξεκάθαρο πως η gourmet κουζίνα κοστίζει αρκετά, όμως πώς θα σας φαινόταν αν την μία και μοναδική φορά που θα τολμήσετε να την απολαύσετε το κόστος δεν θα είναι απαγορευτικό για την τσέπη σας;

Για την ακρίβεια ελάχιστα να ξεπερνά τα 50€ κατ’ άτομο, με μια φιάλη κρασί και χωρίς τσιγγουνιές στο μενού;

Σας ιντρίγκαρε η ιδέα; Ωραία λοιπόν, ιδού μερικά τέτοια εστιατόρια στις πιο όμορφες περιοχές της πόλης. Προσοχή: η κράτηση επιβάλλεται.

* Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για 1 ορεκτικό, 1 σαλάτα, 2 κυρίως πιάτα και 1 επιδόρπιο

Αλφιcon

Ηρώνδα 8, Αθήνα, τηλ: 21 6900 5059

Δυο νεαροί σεφ-ιδιοκτήτες, ο Δημήτρης Ζύμπα και ο Νίκος Βοργιάς βρίσκονται πίσω από αυτό το γαστριμαργικό διαμαντάκι σε ένα όμορφο νεοκλασσικό μεταξύ της πλατείας του Μάνου Χατζιδάκι και το Καλλιμάρμαρο. Το μενού αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα και παρ’ ό,τι δεν προσφέρει πολλές επιλογές είναι εξαιρετικό από πιάτο σε πιάτο. Το χειροποίητο ψωμί με μια μους ταραμά για ξεκινήμα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας είναι νοστιμότατο, ενώ το ταρτάρ με τρούφα, τριμμένο φουντούκι και ένα επιστέγασμα από αυγά ψαριού συγκαταλέγεται στα κορυφαία ορεκτικά, μαζί με τις γαρίδες με εσπεριδοειδή, κόλιανδρο και λωτό. Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουν ένας ιδιαίτερος τραχανάς με συκώτι, γλυκό σκόρδο και ξηρή μαυροδάφνη και το κατσικάκι Νάξου με φάβα, και μια σάλτσα από πορτοκάλι και ελληνικό καφέ. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει φυσικά κρασιά από σπουδαία ελληνικά οινοποιεία με οικονομικές επιλογές, ενώ το σέρβις είναι κεφάτο και προσεγμένο. Ο λογαριασμός με φιάλη κρασί, στα 40-50€ κατ’ άτομο.

Ορίζοντες

Λόφος Λυκαβηττού, τηλ: 21 0721 0701

Ίσως το καλύτερο σημείο για να απολαύσει κανείς ένα ρομαντικό δείπνο στην Αθήνα, με καταπληκτική θέα, οι Ορίζοντες δεν επαναπαύονται στο ύψος των περιστάσεων (και του λόφου) αλλά σερβίρουν ένα εκλεπτυσμένο μενού με ενδιαφέρουσες γεύσεις. Στα ορεκτικά βρίσκουμε φέτα σε φύλλο κρούστας με ταχίνι και σάλτσα από μύρτιλλα και πράσινη φάβα με γαρίδες και μοσχολέμονο, ενώ η κατηγορία των ζυμαρικών και ριζότο περιλαμβάνει επιλογές όπως κριθαρώτο με κοτόπουλο, λεμόνι και θρούμι και λεμονάτο κους κους με μυλοκόπι και ντομάτα κονφί. Ένα λαβράκι φιλέτο σε ζεστή σαλάτα από χόρτα εποχής ή χοιρινά φιλετάκια με νιόκι και ντομάτα μελιτζάνα και δυόσμο είναι ωραιότατες επιλογές για κυρίως. Ο λογαριασμός με ελεύθερη επιλογή από το μενού στα 40-50€ κατ’ άτομο, με μια φιάλη οικονομικό κρασί. Σερβίρουν και δύο σετ μενού με 33€ κατ’ άτομο, συν 13€ για μια φιάλη κρασί – δείτε εδώ. 

Αθήρι

Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ: 2103462983

Η ελληνική γευστική παράδοση στα χέρια του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση μεταμορφώνεται σε μια υπέροχη γκουρμέ πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων, χωρίς να χάνεται ο προσιτός της χαρακτήρας. Το Αθήρι με την όμορφη αυλή το καλοκαίρι και το ζεστό, φωτεινό εσωτερικό του είναι από εκείνα τα εστιατόρια που εναλλάσουν συχνά το μενού τους, ανάλογα την εποχικότητα αλλά και την ανακάλυψη νέων προϊόντων, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ένα ταρτάρ λαβράκι με δροσερό χυμό από εσπεριδοειδή, αβοκάντο και πίκλα κρεμμυδιού, μια πράσινη σαλάτα με κολοκυθόσκοπορο, κράνμπερι, δυόσμο, μανούρι αέρος και λαδόξιδο βερύκοκο, ένα χειροποίητο ραβιόλι με μοσχαρίδιο χτένι ραγού σε σάλτσα γραβιέρας Αρκαδίας, ένα ψητό μυλοκόπι σε σαλάτα με μαυρομάτικα και κρέμα ταραμά και ένα μοσχαρίσιο συκώτι με πουρέ πράσινου μήλου και σάλτσα σύκου είναι μερικά από τα ιδιαίτερα πιάτα από το τρέχον μενού. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει σπάνιες γηγενείς ποικιλίες, νέους παραγωγούς, αλλά σταθερές αξίες, το σέρβις είναι άνετο και ευχάριστο, ενώ ο λογαριασμός έρχεται στα 40€ κατ’ άτομο, με μια φιάλη οικονομικό κρασί.

Simul

Yψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ: 210 7224737

Το όνομά του σημαίνει «μαζί» και αυτή τη συντροφικότητα θα νιώσετε τόσο γευστικά όσο και στην ατμόσφαιρα επισκεπτόμενοι το casual και μοντέρνο αυτό εστιατόριο του σεφ chef- Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι. Οι δημιουργίες του συνδυάζουν την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα σε έναν μίνιμαλ κατάλογο, ο οποίος εμπνέεται από εποχικές πρώτες ύλες και ανανεώνεται συχνά. Ανάλαφρο ταρτάρ γαρίδας, σαλάτα κολοκύθι με κροκέτες πέστροφας ή κανθαρέλες με κρέμα πατάτας και αυγό στους 65 βαθμούς αποτελούν ιδανική «είσοδο» στον γευστικό χαρακτήρα του εστιατορίου, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει κυρίως γεύσεις όπως ο κρασάτος κόκκορας με πελτέ ντομάτας, ξινό τραχανά και αρσενικό Νάξου, το αρνάκι με χόρτα εποχής, τηγανιτό kale και σάλτσα αυγολέμονου και χοιρινό καρέ με καλαμπόκι, κρούστα ντομάτας και προσούτο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον σας επιδόρπιο το καρπάτσιο ανανά με σιρόπι μπαχαρικών, σορμπέ βερίκοκο και ζελέ ελληνικών τυριών με κράμπλ φασκόμηλο. Η μικρή λίστα κρασιών περιλαμβάνει αρκετές οικονομικές επιλογές, το σέρβις είναι άψογο και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 40-50€ κατ’ άτομο με φιάλη κρασί.

Source link

Από την σελίδα in2life.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ