Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Tips

Επιστήμονες αποκάλυψαν το μυστικό της τέλειας αγκαλιάς

Επιστήμονες αποκάλυψαν το μυστικό της τέλειας αγκαλιάς

Την ιδανική… ένταση αλλά και διάρκεια της τέλειας αγκαλιάς βρήκαν επιστήμονες από το
Πανεπιστήμιο Toho της Ιαπωνίας, οι οποίοι εξέτασαν την ηρεμιστική επίδραση της αγκαλιάς σε βρέφη, καταγράφοντας τις αντιδράσεις τους ανάλογα με την πίεση του κάθε κρατήματος, αλλά και ανάλογα με το αν εκείνος/η που τα αγκάλιαζε ήταν ένας από τους γονείς τους ή κάποιος άγνωστος.

Οι ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν αισθητήρες στα χέρια, και οι ερευνητές κατέγραφαν τον καρδιακό παλμό των βρεφών σε κάθε αγκαλιά, για να διαπιστώσουν πώς αλλάζει η αντίδραση ανάλογα με το αν τα κρατούσαν απλά, τα έσφιγγαν λίγο ή τα έσφιγγαν πολύ.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Cell, δείχνουν ότι τα μωρά ηρεμούσαν περισσότερο σε μία μέτριας έντασης αγκαλιάς απ’ ό,τι όταν απλά τα κρατούσαν, αλλά και σε σχέση με την πολύ σφιχτή αγκαλιά. Η ιδανική διάρκεια της αγκαλιάς ήταν 20 δευτερόλεπτα. Οι επιστήμονες μάλιστα επισημαίνουν πως «ήταν σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί η κακή διάθεση του βρέφους κατά τη διάρκεια αγκαλιάς διάρκειας ενός λεπτού και πάνω».

Μάλλον αναμενόμενα, οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως τα βρέφη 125 ημερών και πάνω ηρεμούσαν περισσότερο όταν τα αγκάλιαζε ένας από τους δύο γονείς τους, σε σχέση με όταν βρίσκονταν στην αγκαλιά αγνώστων

Στην έρευνα επισημαίνεται επίσης πως αυτές οι αγκαλιές δεν ωφελούσαν μόνο τα μωρά, αφού σημαντικά σημάδια χαλάρωσης διαπιστώθηκαν και στους γονείς που αγκάλιαζαν τα παιδιά τους. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ερευνάται η ψυχολογική επίδραση της αγκαλιάς στα βρέφη, και εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη έρευνα μπορεί να βοηθήσει την πρόοδο της παιδικής ψυχολογίας.

Εδω το βρηκαμε
#Επιστήμονες #αποκάλυψαν #το #μυστικό #της #τέλειας #αγκαλιάς

Related posts

Γιατί μπορεί να έχετε κατσαρίδες στο σπίτι και τι να κάνετε – Kalikantzaros.gr

admin

«Γιατί να πάρω βιταμίνη C»

admin

Έρευνα δείχνει πως η πόση xυμού κουρκουμά ισοδυναμεί με 60 λεπτά στο γυμναστήριο!

admin

Σας τσίμπησαν κουνούπια, ακάρεα, σφήκες, κοριoί; Δείτε πώς φαίνεται το κάθε τσίμπημα στο δέρμα για να ξέρετε τι σας τσίμπησε… (pics)

admin

Νέα μελέτη για τη διαχείριση του σωματικού βάρους με αναστολή λειτουργίας γονιδίου

admin

Τελικά πόσα γεύματα είναι καλύτερο να καταναλώνεις μέσα στη μέρα;

admin

Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για το καθάρισμα μικρών χώρων!

admin

Γίνεται να έχω πιο γρήγορο ίντερνετ;

admin

Τι πρέπει να τρως το μεσημέρι για να χάσεις κιλά;

admin

Τρεις τροφές που δεν ξέρατε ότι σαμποτάρουν τη δίαιτά σας

admin

Κρυολόγημα ή γρίπη; Γιατί δυσκολευόμαστε να τα ξεχωρίσουμε

admin

Ευεργετικός για τον εγκέφαλο ο καφές;

admin