Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Info Guide

INFO GUIDE | Ακυρώθηκε το ταξίδι μου, θα πάρω αποζημίωση;

της Ηρώς Κουνάδη

Κλείσε έγκαιρα λέγαμε, όσο νωρίτερα κλείσεις τόσο λιγότερα θα πληρώσεις, λέγαμε. Ωραία τώρα που μας έμειναν τα εισιτήρια για τη Ρώμη (καθόλου τυχαίο το παράδειγμα) στο χέρι, και ο κορωνοϊός απέξω να μας χτυπάει την πόρτα; Ωραία.

Συμβαίνουν αυτά, ψυχραιμία, πάμε να δούμε τι μπορείς να κάνεις αν η πτήση που είχες κλείσει ακυρώθηκε, ή αν δεν ακυρώθηκε μεν, δεν θες όμως και να ταξιδέψεις αυτές τις μέρες (με το δίκιο σου) δε.

Αν ακυρώθηκε η πτήση σου…

Πιθανότατα έχεις ήδη λάβει, ή θα λάβεις άμεσα, ενημερωτικό email από την αεροπορική εταιρεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις είτε να πετάξεις στον προορισμό σου σε εναλλακτική (κοντινή) ημερομηνία, είτε να πάρεις ένα κουπόνι, αξίας ίσης ή μεγαλύτερης με το ποσό που πλήρωσες για το εισιτήριό σου, το οποίο θα μπορείς να εξαργυρώσεις μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

Το κουπόνι είναι ονομαστικό, δεν μπορείς δηλαδή να το δώσεις σε κάποιον άλλο για να ταξιδέψει στη θέση σου όταν ηρεμήσει όλο το πράγμα. Ισχύει όμως σε πολλές περιπτώσεις για οποιονδήποτε προορισμό της αεροπορικής επιλέξεις, όχι μόνο για εκείνον που είχες κλείσει αρχικά. Αυτό ισχύει, μεταξύ άλλων, στην Aegean, την Olympic Air, την Alitalia, την Air France, τη British Airways, την Iberia και τη Volotea (η οποία να πούμε επίσης ότι δίνει κουπόνια αξίας 20% μεγαλύτερης από εκείνης του ναύλου για τις πτήσεις της που ακυρώθηκαν).

Αν δεν ακυρώθηκε η πτήση σου, αλλά δεν θέλεις να ταξιδέψεις…

Σχεδόν όλες οι αεροπορικές δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξεις εισιτήριο που έχεις κλείσει για μέχρι και τα τέλη Απριλίου, κάποιες και αργότερα, χωρίς χρέωση. Στην Aegean και την Olympic Air, για παράδειγμα, η διαδικασία έχει ως εξής: Μπαίνεις στην ενότητα Η Κράτησή μου, επιλέγεις την πτήση που έχεις κλείσει (με ημερομηνία ταξιδιού έως και τις 20 Οκτωβρίου) και την αλλάζεις για όποτε θες. Και αν αλλάξεις γνώμη, την ξαναλλάζεις όσες φορές θέλεις, πάντα δωρεάν. Το πρόβλημα είναι πως την διαφορά του ναύλου, αν υπάρχει, θα την πληρώσεις –και πιθανότατα θα υπάρχει, γιατί άλλη τιμή έχει πχ ένα εισιτήριο για το Παρίσι στα τέλη Μαρτίου και άλλη ντάλα Ιούλιο. Αλλά τι να κάνουμε.

Περισσότερες ερωταπαντήσεις για αλλαγές και ακυρώσεις από την Aegean εδώ.

Τι γίνεται με τη Ryanair;

Μην ακούς τις φήμες, η Ryanair όχι μόνο επιστρέφει χρήματα σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης σου, αλλά παρέχει και την επιλογή να αλλάξεις χωρίς χρέωση εισιτήρια που είχες κλείσει με ημερομηνία ταξιδιού μέχρι και τις 30 Απριλίου. Θα πληρώσεις, όμως, όπως και σε όλες τις άλλες εταιρείες, τυχόν διαφορά του ναύλου. Αν η πτήση σου ακυρώθηκε μπορείς επίσης, αντί να ζητήσεις και να πάρεις τα λεφτά πίσω, να αλλάξεις το εισιτήριο για άλλη ημερομηνία ή για άλλο αεροδρόμιο –πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο αν ταξίδευες πχ για να δεις την οικογένειά σου, και όχι για διακοπές. Λεπτομέρειες εδώ.

Source link

Related posts

INFO GUIDE | 14 νέους προορισμούς φέρνει στην Ελλάδα η Ryanair

admin

INFO GUIDE | Τα Μετέωρα πρωταγωνιστούν στο Instagram

admin

Μήπως δικαιούστε δωρεάν διακοπές;

admin

15 αποδείξεις ότι η Αμερική είναι εξωγήινη

admin

INFO GUIDE | Τι είναι το glamping που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο για τον τουρισμό;

admin

INFO GUIDE | Για… γενναίους: Διήμερα με 16€ από τη Ryanair

admin

INFO GUIDE | Καλοί λόγοι να πας από την Παλιά Εθνική

admin

INFO GUIDE | 10 απίστευτοι δρόμοι στον κόσμο

admin

INFO GUIDE | Sunday Times: Κορυφαίο ελληνικό νησί η Άνδρος

admin

INFO GUIDE | 10 απίθανες πισίνες ξενοδοχείων στα ελληνικά νησιά

admin

INFO GUIDE | Η Ελλάδα από ψηλά: Μαγικά βίντεο από drone

admin

INFO GUIDE | Με 50€ πας την άνοιξη Μάλτα (και με 66€ Βενετία)

admin