Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Bon viveur

Καλη ζωη | 7 τοπ διευθύνσεις για χειροποίητο παγωτό

Είναι το απόλυτο επιδόρπιο του καλοκαιριού και ως τέτοιο οφείλουμε να το απολαύσουμε σε όλη την χειροποίητη μαγεία του, φτιαγμένο με αγνά, φρέσκα υλικά.

Ανακαλύπτουμε τη χάρη του χειροποίητου, φρέσκου παγωτού σε 7 διευθύνσεις.

Mattonella
Ερμού 82, Πλ. Μοναστηρακίου

Αυθεντικές συνταγές ιταλικού gelato με θέα Ακρόπολη. Τι άλλο να ζητήσουμε; Το Mattonella μας καλύπτει πλήρως με δεκάδες γεύσεις που ικανοποιούν και τους πλέον απαιτητικούς παγωτο-λάτρεις. Ενδεικτικά, λατρεύουμε την γεύση μέντα, την σούπερ μαύρη σοκολάτα, το αψεγάδιαστο παγωτό φυστίκι, το φουντούκι και τα φρούτα του δάσους.

Μorris Brown Handmade Gelato
Πλατεία Ηρωών Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη

“We sell Handmade Gelato and We Love It” δηλώνουν σε αυτήν την gelateria της Πεντέλης και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Οι παγωτο-δημιουργίες τους είναι εκπληκτικές από κάθε άποψη: γεύση, ποιότητα, εμφάνιση. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το παγωτό μπανόφι, παγωτό πορτοκαλόπιτα και double dark chocolate. Σκέτη κόλαση.

Zillion’s
Διονύσου 70, Κηφισιά

Παρασκευάζει καθημερινά τα παγωτά του στο εργαστήριο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του καταστήματος και εγγυάται ποιότητα, αγνά υλικά και γεύσεις που συγκαταλέγονται στην dream team του παγωτού πανελληνίως. Sorbet σοκολάτα, καραμέλα με μπισκότο, cheesecake και φρέσκιες βάφλες με όποια γεύση σας κάνει… γούστο είναι τα χιτ της «βιτρίνας».  

Βάρσος
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Ζαχαροπλαστείο από τα λίγα και από τα πιο «αρχαία» ο Βάρσος χρησιμοποιεί ολόφρεσκα υλικά (και) στα παγωτά του και αυτό βγαίνει προς τον… ουρανίσκο. Must το καϊμάκι του, στο οποίο το βούτυρο με το ολόφρεσκο γάλα κάνουν τη διαφορά. Απλά κορυφαίο. Συνοδέψτε το με γλυκό βύσσινο και απογειωθείτε.

Gelateria Giovanni
Μπουμπουλίνας 1, Μελίσσια

Tο παγωτό αυτής της gelateria φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σας και είναι ολόφρεσκο και λαχταριστό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε παγωτό προφιτερόλ με ολόκληρα choux μέσα, spagnola με βύσσινο, κρέμα με variegate από φρεσκοψημένα φουντούκια και φοβερή stracciatella με κομματάκια γνήσιας κουβερτούρας.

Εργαστήρι
Εθνάρχου Μακαρίου & Μπουμπουλίνας 4, Δάφνη

Δεν έχει ταμπέλα, αλλά αυτό δεν το δυσκολεύει ιδιαίτερα στο να γίνει δημοφιλές μιας και από το 1967 φτιάχνει με περίσσια ευλάβεια εξαιρετικό, ολόφρεσκο παγωτό, αυστηρά και μόνο τους μήνες του καλοκαιριού. Εδώ δεν θα βρείτε πολύπλοκες γεύσεις. Λίγες και καλές: κρέμα, κακάο, φράουλα, φιστίκι, καϊμάκι και παρφέ. Όπως παλιά.

Στάμου

Με εξειδίκευση στα παραδοσιακά προϊόντα γάλακτος από το 1964, η βιομηχανία Στάμου δε θα μπορούσε να υστερεί στο κομμάτι του παγωτού. Οι λίγες αλλά εκλεκτές γεύσεις παρασκευάζονται καθημερινά με ολόφρεσκο γάλα παραγωγής τους και είναι…. μία και μία: δοκιμάστε πλούσια γεύση καϊμάκι, παγωτό λουκούμι και απαλή γρανίτα λεμόνι.

 

 

Source link

Related posts

Καλη ζωη | Πέντε κλασσικά και αγαπημένα cocktails

admin

Καλη ζωη | 10 τέλειες ελληνικές μπίρες για την άνοιξη

admin

Καλη ζωη | 5 «γκουρμέ» κήποι στην Αθήνα

admin

Καλη ζωη | Τα εκλεκτά κρέατα που πρέπει να δοκιμάσεις

admin

Καλη ζωη | Πώς φτιάχνεται το τέλειο burger;

admin

Καλη ζωη | Γ. Παπαδόγαμβρος: Χρυσές συμβουλές για σωστό ντύσιμο

admin

Καλη ζωη | Όταν σε πιάνουν υπογλυκαιμίες στην Αθήνα

admin

Καλη ζωη | Ουίσκι: Premium ετικέτες για… premium απόλαυση

admin

Καλη ζωη | Πού θα βρω το καλύτερο ψωμάκι για burger;

admin

Καλη ζωη | Αστέρια Michelin: Τα βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας

admin

Καλη ζωη | Φτιάξτε μόνοι σας τέλεια χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

admin

Καλη ζωη | Πώς να ψήσετε ένα τέλειο T bone Steak [video]

admin