Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Bon viveur

Καλη ζωη | Πώς θα φτιάξεις τα κοκτέιλ που θα σε ζεστάνουν

Last Stop Darjeeling

Υλικά:
1 1/2 μεζούρα bitters
1 1/2 μεζούρα ξηρό sherry
¼ μεζούρα χυμό λεμονιού
½ τσαγιέρα μαύρο τσάι
3 κ.γλ. νέκταρ αγαύης http://veganhellas.gr/12-bio-agave-nectar.html

Εκτέλεση:
Βράζετε το τσάι, και το αφήνετε ένα-δυο λεπτά στην τσαγιέρα. Γεμίζετε μία κούπα λίγο πάνω από τη μέση με το τσάι, προσθέτετε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά, και σερβίρετε προαιρετικά με φέτες λεμονιού.

Hot Buttered Rum

Υλικά (για 4 υλικά):
2 κούπες νερό
¼ φλ. ανάλατο βούτυρο
1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα cinnamon
1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1/8 κ.γλ. αλάτι
2/3 φλ. μαύρο ρούμι

Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το ρούμι σε ένα κατσαρολάκι, και αφήστε το να πάρει μία βράση. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το εκεί για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέστε το ρούμι, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Hot Gin Punch

Υλικά (για 4 άτομα):
1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ¼ φλ. τζιν
2 ½ φλ. νερό
1. φλ. sherry
10 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι, και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (προσοχή, δεν θέλουμε να βράσουν σε αυτό το στάδιο). Προσθέστε το τζιν και το sherry και αφήστε να πάρουν μία βράση. Κλείστε τη φωτιά, προσθέστε τις φέτες λεμονιού και δοκιμάστε αν χρειάζεται λίγη ακόμα ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά, και σερβίρετε χλιαρό με μία φέτα λεμονιού.

Hot White Russian

Υλικά:
2 μεζούρες φρεσκοφτιαγμένο γαλλικό καφέ
1 μεζούρα Kahlua
1 μεζούρα γάλα
½ μεζούρα βότκα

Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσετε να βράσει. Σερβίρετε σε κούπες, γαρνίροντας (προαιρετικά) με σαντιγί. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα γάλακτος.

Kuhano Vino

Υλικά (για 4 άτομα):
10 ολόκληρα γαρύφαλλα
10 κόκκους μαύρου πιπεριού
4 αστεροειδείς γλυκάνισους (και μερικούς έξτρα για το σερβίρισμα)
4 φλ. κόκκινο κρασί
1⁄4 φλ. μέλι
1⁄2 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών

Εκτέλεση:
Ζεστάνετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και τον γλυκάνισο σε ένα κατσαρολάκι για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το κρασί, το μέλι, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και 2 κούπες νερό, και αφήστε να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, και αφήστε τα εκεί για 10 λεπτά. Σερβίρετε σε κούπες, γαρνίροντας με φέτες πορτοκαλιού και αστεροειδείς γλυκάνισους.

Source link

Related posts

Καλη ζωη | Πόσο κάνουν τα ακριβότερα 5άστερα του κόσμου;

admin

Καλη ζωη | 10 γεύσεις καφέ Nespresso, για κάθε στιγμή της μέρας

admin

Καλη ζωη | Φτιάξτε μόνοι σας τέλεια χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

admin

Καλη ζωη | Τρώμε σε value for money αυλές (20-40€)

admin

Καλη ζωη | Αυτά είναι τα ακριβότερα ρολόγια του κόσμου

admin

Καλη ζωη | Τα πιο πρωτότυπα εστιατόρια στον κόσμο

admin

Καλη ζωη | 6 προσιτά εστιατόρια αθηναϊκών ξενοδοχείων

admin

BON VIVEUR | Θα πιείτε ένα (ελληνικό) λικεράκι;

admin

Καλη ζωη | Πού θα φάμε το πρώτο πρωινό του 2017;

admin

Καλη ζωη | Κερδίστε γεύμα για δύο με κρασί Κτήματος Χρυσοχόου

admin

Καλη ζωη | Δείτε πώς μπορείτε να πετάξετε πάμφθηνα με ιδιωτικό αεροπλάνο

admin

Καλη ζωη | Γκουρμέ υλικά και πού θα τα βρείτε στην Αθήνα

admin