LIVE: Η συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ | Πολιτική

4

«Χρειάστηκε να περάσουν πέντε και έξι ημέρες για τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση της καταστροφής. Δεν θέλω να πω ότι όλες οι αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού αφορούν τον κ. Κουρουμπλή».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη οικολογική καταστροφή, υπάρχουν ευθύνες που ακόμη δεν έχουν επιμεριστεί. Υπάρχουν ερωτήματα και για τους λόγους της βύθισης του πλοίου, αλλά και για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού»

«Πρέπει να αλλάξει ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων. Οι φοιτητές δεν πρέπει να ψηφίζουν στις εκλογές για ανάδειξη πρυτανικών οργάνων. Αλλάζει και ο ίδιος ο ρόλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε φοιτητικές εκλογές που αφορούν λίγους και αποξενώνουν τους πολλούς. Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε πανεπιστήμιο. Να επιτρέπονται και ιδιωτικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στη χώρα, με αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος. Πολλά από όσα είπα χθες μπορεί να ενόχλησαν κάποιους, να τάραξαν λιμνάζοντα ύδατα, αλλά γι’ αυτές μου τις απόψεις εξελέγην πρόεδρος της Ν.Δ. και θα συνεχίσω να τις υποστηρίζω με σθένος»

«Ο κόσμος της ιδιωτικής οικονομίας ούτε μάς είναι ξένος, ούτε τώρα τον ανακαλύπτουμε. Έχουμε παρουσιάσει αναλυτικό σχέδιο για τις επί μέρους κλαδικές πολιτικές μας. Οποιαδήποτε εξορυκτική δραστηριότητα έχει κάποιο περιβαλλοντικό κόστος, ωστόσο η ευρωπαϊκή νομοθεσία μας επιτρέπει να το ελαχιστοποιούμε»

«Για ποια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια μιλάμε όταν η χώρα έχει δεσμευθεί για σκληρά δημοσιονομικά μέτρα το 2019 και το 2020; Η σχετική συζήτηση είναι σε μεγάλο βαθμό παραπλανητική. Αυτή η έξοδος θα είχε συμβεί το 2015 εάν δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα μπορούσαμε να είχαμε γλιτώσει και το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο. Αυτή η περιπέτεια μας στοίχισε 100 δισ. ευρώ και δύο μνημόνια. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι διαρκές αίτημα που θα μας συνοδεύει μέχρι να γίνουν εκλογές. Δεν περιοριζόμαστε όμως εκεί. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά το αποτύπωμα της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου».

Μια πολιτική αλληλεγγύης ξεκινάει από τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, δεν είναι να διαχειρίζεται κανείς ευρωπαϊκούς πόρους για να παρέχει επιδόματα, τα οποία κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ήταν έργο της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποτίθεται το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά στους πιο αδύναμους και τελικά ψήφισε μείωση του αφορολόγητου και περαιτέρω περικοπή των συντάξεων από το 2019. Η γενιά των 360 ευρώ έχει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα. Οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια».

Ερώτηση για ζητήματα προστασίας των αδυνάτων και την αλληλεγγύη.

«Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε αυστηρό πλαίσιο και σε υψηλότατα πλεονάσματα μέχρι το 2022. Εγώ θα μειώσω αυτά τα πλεονάσματα, αντιπροτείνοντας στους εταίρους μας δέσμη μεταρρυθμίσεων, πείθοντάς τους ότι πρόκειται για μια σωστή στρατηγική για τη χώρα μας»

«Δεν φοράω την μία ημέρα το κοστούμι του επενδυτή και την άλλη το αμπέχονο του διαδηλωτή»

Source link