Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Hobbies

Μήπως να μάθεις μια ξένη γλώσσα;

της Ηρώς Κουνάδη

Δεκαετίες έχουν περάσει από τότε που ο Σεπτέμβρης σήμαινε καινούρια τετράδια και χρωματιστά Stabilo, κι ακόμα την ίδια παρόρμηση μας γεννά η πρώτη βροχή, α ρε Παβλόφ.

Αν είσαι λίγο σαν εμάς, αυτές τις μέρες κάτι θα σου έχει περάσει από το μυαλό να ξεκινήσεις να μαθαίνεις, δεν μπορεί. Μα ιστιοπλοΐα; Μα κοπτοραπτική; Επίτρεψέ μας να σου θυμίσουμε τι κερδίζεις μαθαίνοντας ξένες γλώσσες και να σου προτείνουμε να ξεκινήσεις μια ξένη γλώσσα φέτος.

Πού θα το κάνεις αυτό; Στο φροντιστήριο της γειτονιάς σου, ναι προφανώς, ή με καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα, αλλά αν το ταμείο είναι μείον, έχουμε τις παρακάτω οικονομικότατες ή δωρεάν λύσεις να προτείνουμε.

Στο Διαδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στο 7 της οδού Ιπποκράτους διδάσκονται αυτή τη στιγμή 25 διαφορετικές γλώσσες, από αγγλικά και γαλλικά μέχρι ινδικά, αραβικά και κινέζικα. Το κόστος είναι 450€ τον χρόνο αν δεν είσαι φοιτητής, 300€ αν είσαι. Τα μαθήματα φέτος ξεκινούν στις 21 Οκτωβρίου, και τελειώνουν στις 29 Μαΐου 2020, είναι κατά κανόνα απογευματινά και τρίωρα. Λεπτομέρειες και όλες οι γλώσσες αναλυτικά εδώ.

Στο Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων – Δωρεάν

Ρώσικα και βουλγάρικα μας μαθαίνει δωρεάν, εδώ και κάμποσα χρόνια, ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων, στα γραφεία του στην οδό Βουλής 44Α, δυο βήματα από το Σύνταγμα. Αιτήσεις για φέτος γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 27/9, και τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο. Για περισσότερες πληροφορίες, στείλε ένα mail στο [email protected] ή δες και τη σελίδα τους στο Facebook.

Στην Equal Society – Δωρεάν

Δωρεάν μαθήματα αγγλικών ξεκινά τον Οκτώβριο η Equal Society, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Αν το ετήσιο εισόδημά σου είναι κάτω από 20.000 ευρώ, μπορείς να κάνεις αίτηση μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου 2019. Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι να δώσεις στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, πληρώνοντας τα εξέταστρα που είναι 150€. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής εδώ.

Στη Λέσχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Στο 76 της οδού Πατησίων, η φοιτητική λέσχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου κάνει φέτος μαθήματα αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, ισπανικών και ρώσικων. Το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με το επίπεδο (φθηνότερα για τους αρχάριους, ακριβότερα για τους προχωρημένους) από 300€ έως 500€ τον χρόνο, ενώ αν είσαι φοιτητής ή απόφοιτος της σχολής πέφτει και στα 200€. Αναλυτικές πληροφορίες για την κάθε γλώσσα ξεχωριστά, εδώ.

Στον Δήμο Χαλανδρίου – Δωρεάν

Στην οδό Παπάγου 7 στο Χαλάνδρι θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου τα μαθήματα ξένων γλωσσών για φέτος. Οι γλώσσες που θα διδάσκονται, και το πρόγραμμα των μαθημάτων, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 27/9 –για να έχεις πάντως μια ιδέα, την προηγούμενη σαιζόν τα προγράμματα περιλάμβαναν αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά, αραβικά, γερμανικά και ρώσικα. Μείνετε συντονισμένοι στο επίσημο site του Δήμου και στο Facebook.

Source link

Related posts

Πού θα μάθω Κεραμεική;

admin

Πού θα μάθω Κεραμεική;

admin

Ios Trail Race: Με τον Αθηναϊκό Ορειβατικό στα μονοπάτια της Ίου

admin

Πώς θα μάθω να τραγουδάω;

admin

Πού θα κάνω water sports στην Αττική;

admin

Τι να παίξουμε στην παραλία… με αποστάσεις

admin

Πότε και πού απαγορεύεται το ψάρεμα;

admin

10 βιντεάκια ελλήνων κωμικών για να φτιάξει το κέφι σου

admin

Το Doctor Pepper Tattoo πατάει… Γκάζι!

admin

Το Doctor Pepper Tattoo πατάει… Γκάζι!

admin

Είναι αλήθεια: Και οι… Μαμάδες παίζουν video games!

admin

Πού θα κάνουμε παγοδρόμιο στην Αθήνα;

admin