Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Αρχαιοι Ελληνες Μάχες

Να γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν άτρωτοι στη μάχη!


Το 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.

Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον ( ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!

Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%.Κατά την δήλωση του στους New York Times, αυτό ισοδυναμούσε με την κατοχή ατομικής βόμβας για τα…μέτρα της εποχή.

Αυτό εξηγεί επιστημονικά, πέρα από την αποδεδειγμένη ανδρεία που υπέδειξαν ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του στη μάχη των Θερμοπυλών και πέρα από την επιλογή του τέλειου στρατηγικού σημείου της μάχης, το πώς 300 άνδρες αποδεκάτισαν έναν στρατό Περσών, Μήδων και Σακών που αριθμούσαν τις 50.000 πάνοπλων αδρών, συμπεριλαμβανομένων και των πλέων επίλεκτων ταγμάτων των Περσών των αθανάτων, πριν πέσουν όλοι από τα βέλη των τοξοτών μετά απ΄ την προδοσία του Εφιάλτη.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται (και μέσα από την επιστήμη) το πόσο προηγμένη τεχνολογία διέθεταν οι αρχαίοι Έλληνες. Φανταστείτε τώρα με πόση ευκολία μπορούσαν τα ατσάλινα ξίφη των Σπαρτιατών να διαπεράσουν τις χάλκινες και σιδερένιες πανοπλίες των Περσών και ακόμα πόσο φόβο θα προκάλεσε στους Πέρσες το γεγονός πως στα δικά ξίφη τους οι Σπαρτιάτικές πανοπλίες έμεναν ανεπηρέαστες.

Διαβάστε περισσότερα

Source link

Related posts

Όρκος των Αθηναίων Εφήβων – Αρχαία Ελληνικά

admin

«Έστηναν» Αγώνες και στην αρχαιότητα

admin

Το παράδοξο του Θησέα – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

admin

Έξι αλήθειες του Ηράκλειτου που θα σας απελευθερώσουν – Αρχαία Ελληνικά

admin

“Αυτά τα πανέμορφα γυάλινα κεραμίδια ζεσταίνουν το σπίτι με ηλιακή ενέργεια!”

admin

«Πως Κερδίζεις τις Μάχες», Συμβουλές από τον Θουκυδίδη – Αρχαία Ελληνικά

admin

Εχετλαίος: O μυστηριώδης ήρωας της Μάχης του Μαραθώνα με το άγνωστο υπερόπλο

admin

Τα παράδοξα του Ζήνωνα – Αρχαία Ελληνικά

admin

Πυθαγόρας, λόγια από χρυσάφι – Αρχαία Ελληνικά

admin

Η λογική στον Αριστοτέλη | Αρχαία Ελληνικά

admin

Θεόκριτος | Αρχαία Ελληνικά

admin

Η μάχη της Πελαγονίας: Η νίκη νεκρανάσταση της Αυτοκρατορίας

admin