Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Σχεσεις και Σeξ

Ο κορωνοϊός φέρνει παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών!

Ο κορωνοϊός φέρνει παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών!

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία κατασκευής προφυλακτικών, τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορωνοϊού την ανάγκασαν να σταματήσει την παραγωγή της.

Η μαλαισιανή Karex κατασκευάζει ένα στα πέντε προφυλακτικά παγκοσμίως. Τις τελευταίες 10 ημέρες δεν έχει κατασκευάσει ούτε ένα στα τρία εργοστάσιά της στη Μαλαισία, λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού.

Αυτό δημιουργεί ήδη έλλειψη 100 εκατ. προφυλακτικών, που κανονικά πωλούνται στην αγορά από εμπορικά σήματα όπως Durex, παρέχονται σε κρατικά συστήματα υγείας όπως το βρετανικό NHS ή διανέμονται από προγράμματα παροχής βοήθειας όπως το Ταμείο των Ηνωμένων Eθνών για τον Πληθυσμό.

«Θα δούμε παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών παντού, το οποίο θα είναι τρομακτικό», δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ο Γκοχ Μιαχ Κιατ, διευθύνων σύμβουλος της Karex. “Η ανησυχία μου είναι ότι για πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα στα βάθη της Αφρικής, η έλλειψη δεν θα είναι μόνο για δύο εβδομάδες ή ένα μήνα. Η έλλειψη μπορεί να κρατήσει μήνες”.

Η Μαλαισία είναι η χώρα που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα στη νοτιοανατολική Ασία, με 2.161 κρούσματα του κορωνοϊού και 26 θανάτους. Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 14 Απριλίου.

Οι άλλες χώρες με μεγάλη παραγωγή προφυλακτικών είναι η Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε ο ιός και είχε ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων, καθώς και η Ινδία και η Ταϊλάνδη, όπου τώρα καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων.

Προβλήματα στη λειτουργία τους στη Μαλαισία αντιμετωπίζουν και οι κατασκευαστές άλλων απαραίτητων προϊόντων, όπως ιατρικών γαντιών.

Ο Γκοχ δήλωσε ότι η Karex είναι στη διαδικασία να υποβάλει αίτηση στην κυβέρνηση προκειμένου να λειτουργήσει κατ’ εξαίρεση και υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Η Μαλαισία δίνει το πράσινο φως σε άλλους παραγωγείς βασικών αγαθών να λειτουργούν με το ήμισυ του προσωπικού.

“Το καλό είναι ότι η ζήτηση για προφυλακτικά συνεχίζει να είναι πολύ ισχυρή διότι, είτε μας αρέσει είτε όχι, συνεχίζουν να είναι απαραίτητα”, δήλωσε ο Γκοχ. “Δεδομένου ότι σε αυτή τη φάση ο κόσμος μάλλον δεν σχεδιάζει να κάνει παιδιά. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, με τόση αβεβαιότητα”.

Πηγή.

Εδω το βρηκαμε
#κορωνοϊός #φέρνει #παγκόσμια #έλλειψη #προφυλακτικών

Related posts

Τι θέλουν, επιτέλους, οι γυναίκες στο σεξ;

admin

Τι είναι η “κλίμακα σεξουαλικού προσδιορισμού” Kinsey – Πώς γίνεται το τεστ

admin

Οκτώ ερωτήσεις που αξίζει να κάνεις στον εαυτό σου πριν παντρευτείς

admin

Τα 20 χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν στο σεξ

admin

Τις μοιραζόμαστε; Υπάρχουν όρια; Τι πρέπει να προσέξουμε;

admin

Σεξουαλικές εφευρέσεις παντός γούστου

admin

Την ώρα του σεξ: Τι προδίδει την γυναίκα που (μάλλον) απατάει τον σύντροφό της… – Kalikantzaros.gr

admin

Τέσσερα μυστικά για το στοματικό σεξ που δεν ξέρετε αλλά θα έπρεπε… – Kalikantzaros.gr

admin

5 tips για να τον τρελάνεις στο κρεβάτι

admin

Οι top 15 σεξουαλικές φαντασιώσεις! (Λίστα) .

admin

Οργασμός: Τι είναι τελικά;

admin

Η σημασία του καλού ύπνου στην υγεία και τη σεξουαλικότητα

admin