Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Σεξουαλικοτητα

Ποιες είναι οι μη συνηθισμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις;Ποιες είναι οι μη συνηθισμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις;

Μια καναδική ερευνητική ομάδα θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα ποιες σεξουαλικές φαντασιώσεις θεωρούνται μη συνηθισμένες.

Στις ερωτήσεις των ερευνητών απάντησαν 1516 άτομα από τον Καναδά με μέση ηλικία τα 30 έτη. Σχεδόν το 53% ήταν γυναίκες και το 85% των ατόμων ήταν ετεροφυλόφιλα.

Οι συμμετέχοντες αφού απάντησαν σε ένα εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο είχαν τη δυνατότητα να περιγράψουν την αγαπημένη τους σεξουαλική φαντασίωση εάν αυτή δε συμπεριλαμβανόταν σε αυτό. Αυτό επέλεξαν να  κάνουν 400 άτομα, αλλά οι ερευνητές έκριναν ότι οι απαντήσεις τους ευθυγραμμίζονταν με συγκεκριμένες επιλογές του ερωτηματολογίου. Μόνο 2 από τις 55 σεξουαλικές φαντασιώσεις που αναφέρθηκαν χαρακτηρίστηκαν μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων ως σπάνιες. Αυτές ήταν η φαντασίωση της σεξουαλικής πράξης με παιδί μικρότερο των 12 ετών και της σεξουαλικής επαφής με ζώο.

Ως ασυνήθιστες χαρακτηρίστηκαν 9, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν  το σεξ με ιερόδουλη, η ούρηση πάνω στο σεξουαλικό σύντροφο και ο εξαναγκασμός ενός ατόμου σε σεξουαλική επαφή. Ως τυπικές χαρακτηρίστηκαν οι φαντασιώσεις που είχαν έντονο το ρομαντικό στοιχείο στη σεξουαλική πράξη, όπως η σεξουαλική επαφή σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία. Οι υπόλοιπες 39 φαντασιώσεις χαρακτηρίστηκαν ως συνηθισμένες.

Σχεδόν το 65% των γυναικών φαντασιώνονταν ότι ήταν σεξουαλικά υποταγμένες, πάνω από τις μισές φαντασιώνονταν ότι ήταν δεμένες και το 29% ότι είχαν εξαναγκαστεί σε σεξουαλική επαφή. Σημαντικός αριθμός ανδρών είχε επίσης παρόμοιες φαντασιώσεις.

Επίσης οι γυναίκες αξιολογούσαν πιο υψηλά στην προτίμηση τους τις ρομαντικές φαντασιώσεις ενώ οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να φαντασιωθούν στοματικό σεξ ή σεξ με άτομο εκτός σχέσης. Φαντασιώσεις που περιλάμβαναν πρωκτικό σεξ ανέφεραν τα  2/3 των ανδρών και το 1/3 των γυναικών.  Τέλος ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών που ανέφεραν φαντασιώσεις σεξουαλικής επαφή με το ίδιο φύλο ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των  ομοφυλοφίλων και αμφιφυλόφιλων ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη.

Σε γενικές γραμμές πολλές σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι αρκετά συχνές ή τυπικές και οι κλινικοί δε θα πρέπει να εξετάζουν μόνο το περιεχόμενο μιας φαντασίωσης για να καθορίσουν εάν είναι μη συνηθισμένη ή παθολογική. Επισημαίνουν μάλιστα ότι τα άτομα που έχουν ασυνήθιστες φαντασιώσεις ενδέχεται να είναι ικανοποιημένα σεξουαλικά, ενώ αυτά που έχουν τις τυπικές φαντασιώσεις μπορεί να καταπιέζονται από αυτές.

Είναι σημαντικό λοιπόν η έμφαση να δίνεται στην επίδραση που έχει η φαντασίωση στη σεξουαλικότητα του ατόμου και όχι στο περιεχόμενό της.

Πηγή: Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, andrologia.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019, 15:13

Source link

Related posts

Μπορεί η γιόγκα να βελτιώσει τη σεξουαλική λειτουργία;

admin

Ποια σχέση μπορεί να έχει το μεγάλο επώδυνο δάχτυλο του ποδιού με τη στυτική δυσλειτουργία;

admin

Το τίμημα της συντροφικής σχέσης στην υγεία

admin

Πώς το περιβάλλον της παιδικής ηλικίας επηρεάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης

admin

Γιατί το πέος μπορεί να αλλάξει χρώμα;

admin

Μπορεί η σέλα που απορροφά τους κραδασμούς να μειώσει την εμφάνιση σεξουαλικών προβλημάτων στους ποδηλάτες;

admin

Νέα θεραπεία ενδέχεται να αποκαταστήσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σε άτομα που έχουν προσβληθεί από τον HIV

admin

Πώς η μητέρα ενός ατόμου μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό των σεξουαλικών του συντρόφων;

admin

Στυτική δυσλειτουργία, παχυσαρκία και στεφανιαία νόσος

admin

Πώς να ξαναγίνετε ενεργός σεξουαλικά

admin

Πώς γίνεται η επιλογή ανάμεσα στις προτεινόμενες θεραπείες για την αντιμετώπιση του υπογοναδισμού

admin

Τεχνικές πρόκλησης εκσπερμάτισης

admin