Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Σεξουαλικοτητα

Με ποιο τρόπο το κάπνισμα επηρεάζει τη στύση;Με ποιο τρόπο το κάπνισμα επηρεάζει τη στύση;

Το κάπνισμα μπορεί να έχει πολύ μεγάλη επίδραση στη στυτική λειτουργία ενός άνδρα. Το 2014, μάλιστα, η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) προστέθηκε στην επίσημη λίστα των προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από το κάπνισμα.

Η σχετική έρευνα έχει σαφώς δείξει ότι οι άνδρες που καπνίζουν έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ΣΔ. Παράλληλα, τα στυτικά προβλήματα είναι πιο έντονα στους άνδρες που καπνίζουν περισσότερα τσιγάρα, καθώς και σε αυτούς που είναι καπνιστές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το παθητικό κάπνισμα μπορεί, επίσης, να επηρεάσει τη στυτική λειτουργία.

Για να έχει ο άνδρας μια στύση ικανή για συνουσία είναι απαραίτητο η ροή του αίματος προς το πέος να είναι επαρκής. Τα χημικά συστατικά του τσιγάρου ενδέχεται να μειώσουν τη ροή του αίματος. Κατ’ αρχάς το κάπνισμα μπορεί να καταστρέψει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και να προκαλέσει αθηροσκλήρυνση. Δύναται, επίσης, να επηρεάσει τον μαλακό μυϊκό ιστό του πέους, ο οποίος χρειάζεται να χαλαρώσει, προκειμένου να επιτρέψει στο αίμα να εισέλθει στο όργανο.

Σε κάθε περίπτωση, το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος προς το πέος, με αποτέλεσμα ο άνδρας να μην έχει στύση ή όταν έχει, αυτή να είναι αδύναμη. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να μειώσει τα ποσοστά του νιτρικού οξειδίου, μιας ουσίας που παίζει σημαντικό ρόλο στη στυτική λειτουργία.

Η ΣΔ συχνά βελτιώνεται όταν οι άνδρες διακόπτουν το κάπνισμα. Ακόμα όμως κι αν αυτό συμβεί, οι άνδρες είναι σημαντικό να επισκεφτούν τον ιατρό τους, καθώς στην εμφάνιση της ΣΔ μπορεί να συμβάλλουν πολλοί παράγοντες κι όχι μόνο το κάπνισμα. Κάποια σοβαρά προβλήματα, για παράδειγμα, όπως είναι ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, σχετίζονται σημαντικά με την εμφάνιση ΣΔ. Εάν τα προβλήματα αυτά διαγνωστούν, τότε προτεραιότητα έχει η αντιμετώπισή τους. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί τόσο η συνολική υγεία του ατόμου όσο και οι στύσεις του.

Έτσι κι αλλιώς, η διακοπή του καπνίσματος είναι πάντα μια καλή ιδέα. Όσο συντομότερα το άτομο αποβάλλει την επιβλαβή αυτή συνήθεια από τη ζωή του, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος για την υγεία του. Ο ιατρός μπορεί να προτείνει κάποιες μεθόδους διακοπής ή να παραπέμψει τον άνδρα σε ένα πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 10:16

Source link

Related posts

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ένας άνδρας που θέλει να ενισχύσει τη γονιμότητά του;

admin

Το σεξ καταπολεμά το κοινό κρυολόγημα με τέσσερις τρόπους

admin

Η προφυλακτική αγωγή κατά του HIV δοκιμάζεται σε μεγάλη κλίμακα

admin

Οι σεξουαλικές μειονότητες, το στρες και η σεξουαλική λειτουργία

admin

Η πρόσληψη της βιταμίνης D θα μπορούσε να βελτιώσει τη σεξουαλική υγεία των ανδρών

admin

Υπάρχει στην πραγματικότητα το σύνδρομο του νεκρού κόλπου;

admin

Η σεξουαλική ορμή, τα γονίδια και άλλοι παράγοντες

admin

Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία και εμμηνόπαυση

admin

Η διαφορά ηλικίας και η συζυγική ευτυχία

admin

Η προλακτίνη και η ανδρική σεξουαλικότητα

admin

Είναι ασφαλές το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου;

admin

Πώς να μιλήσει κάποιος στα παιδιά για τη στύση

admin