Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Singles

Πώς να φλερτάρω χωρίς να εκτεθώ;

Πώς να φλερτάρω χωρίς να εκτεθώ;

Σε έναν ιδανικό κόσμο, αυτή η εισαγωγή θα σε νουθετούσε. Θα σου έλεγε πως δεν εκτίθεσαι φλερτάροντας, πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις αν δείξεις ευθέως σε κάποιον ότι σου αρέσει, πως δεν εξαρτάται η αξία σου ως ανθρώπου από το αν κάποιος σε θέλει όσο τον θέλεις εσύ ή σε απορρίπτει. Αυτά, σε έναν ιδανικό κόσμο.

Στον κόσμο που ζούμε καταλαβαίνουμε πως η διαχείριση μιας πιθανής απόρριψης είναι δύσκολη πίστα για λίγους και εκλεκτούς που είτε γεννήθηκαν με την αυτοπεποίθηση στα ουράνια είτε έχουν κάνει χρόνια ψυχοθεραπείας. Οπότε είναι λογικό να καταλήγεις να ρωτάς το Google και εμάς πράγματα τόσο ανισόρροπα ανθρώπινα όπως «πώς θα δείξω ότι γουστάρω χωρίς να φανεί πως δείχνω ότι γουστάρω;». Σε νιώθουμε. Άνθρωποι είμαστε όλοι.

(*) Επειδή τα τον/την και του/της από ένα σημείο και μετά ακούγονται σαν καμπανάκια, και τα @ μας φαίνονται οπτική φασαρία, όλες οι αντωνυμίες παρακάτω είναι σε τυχαία γένη. Ισχύουν, όμως, για όλα τα φύλα. Προσάρμοσε ανάλογα με την περίπτωσή σου.

Απενοχοποίησε τα κομπλιμέντα

Στους φίλους σου δε λες πόσο όμορφοι/ έξυπνοι/ αστείοι είναι; Έστω, όταν μεθάς λιγάκι; Γιατί να μην το πεις και σε αυτόν που σου αρέσει, αφήνοντας τον ενδεχομένως να αναρωτιέται αν αυτό ήταν φλερτ ή όχι; Να σου πούμε κι ένα μυστικό: Είναι πολύ πιθανό αν ενδιαφέρεται να το ερμηνεύσει ως φλερτ, αν όχι να μην της περάσει από το μυαλό και να το θεωρήσει απλά ένα φιλικό, ειλικρινές κομπλιμέντο.

Δείξε ενδιαφέρον

Όχι αυτό το ενδιαφέρον που σκέφτηκες, πονηρούλι. Το άλλο, το γενικό ενδιαφέρον, τύπου σε ακούω προσεκτικά όταν μιλάς, κάνω ερωτήσεις, θυμάμαι τι μου είπες την προηγούμενη φορά που βρεθήκαμε, ενθουσιάζομαι με τα πράγματα που σε παθιάζουν, θέλω να μάθω περισσότερα για το θέμα για το οποίο μιλάς. Καλή ιδέα είναι να το εννοείς κιόλας, έτσι; Το ψεύτικο ενδιαφέρον φαίνεται –και δεν εκτιμάται ποτέ.

Μην υποτιμάς τη γλώσσα του σώματος

Δε λέμε να αρχίσεις να στριφογυρίζεις μια μπούκλα από τα μαλλιά σου εκεί που μιλάτε –που πάντα είμαστε υπέρ των σαφών μηνυμάτων, αλλά για να είσαι εδώ και να διαβάζεις αυτά που διαβάζεις, εσύ μάλλον δεν είσαι. Μεγάλη παρένθεση ήταν αυτή. Λέμε λοιπόν πως τα λιγότερο προφανή σημάδια της γλώσσας του σώματος, τύπου είμαι στραμμένος εντελώς προς τη μεριά σου όταν μιλάμε, καθρεφτίζω την στάση σου κλπ, εκλαμβάνονται από τον παραλήπτη τους σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο. Πώς καταλαβαίνεις, κάπως διαισθητικά, αν κάποιος σε συμπαθεί ή όχι; Έτσι. Δες κι εδώ πώς θα γίνεις εξπέρ στο να χρησιμοποιείς τη γλώσσα του σώματος για να στείλεις τα έμμεσα μηνύματα που θέλεις.

Μην υποτιμάς ούτε τα αγγίγματα

Διακριτικά αγγίγματα πάντα, του στυλ σε ακουμπάω στο μπράτσο την ώρα που γελάω με το αστειάκι σου (και ίσως, λέμε ίσως, το χέρι μου μένει μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω εκεί) ή σε ακουμπάω ελαφρά στην πλάτη όταν φεύγουμε μαζί από κάπου. Περνούν το μήνυμα, το οποίο όμως δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο –ειδικά εδώ στη Μεσόγειο, που πολλοί συνάνθρωποί μας τα κάνουν κάτι τέτοια χωρίς να θέλουν να σου πουν κάτι− και αφήνουν τον άλλο να αναρωτιέται. Επίσης, στην περίπτωση που το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο, δημιουργούν κι έναν στιγμιαίο ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα, που κάνει τα πάντα πιο συναρπαστικά –και προσθέτει και έξτρα πόντους ερωτισμού.

Δείξε την προτίμησή σου

Τακτική πιο παλιά από την Ιστορία, την εφαρμόζαμε στο σχολείο οπότε ώριμη δεν τη λες, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Όταν βρίσκεστε μαζί με άλλους, φροντίζεις ο άλλος να πάρει το μήνυμα «σε ξεχωρίζω από τους υπόλοιπους». Ας πούμε, κοιτάζεις πιο πολύ εκείνη όταν απευθύνεσαι στην ομήγυρη, κάνεις ένα αστείο και τσεκάρεις πρώτα τη δική της αντίδραση, πας για ποτό/ καναπεδάκι και του φέρνεις κι εκείνου, τέτοια πράγματα. Αν το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο, θα έχετε απομονωθεί και ξεκινήσει το δικό σας πηγαδάκι πριν το καταλάβεις. Μόνο φρόντισε να μην το παρακάνετε, έτσι; Από ένα σημείο και μετά, είναι κάπως προσβλητικό για τους υπόλοιπους.

Η.Κ.

Εδω το βρηκαμε
#Πώς #να #φλερτάρω #χωρίς #να #εκτεθώ

Related posts

Πριν στείλεις σε πρώην κάνε στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις

admin

Πέντε ερωτήσεις για να φύγει η αμηχανία

admin

Σημάδια ότι δε σε γουστάρει

admin

Αυτά που πρέπει να κάνεις πριν νοικοκυρευτείς

admin

Τα χαζά που κάνουμε μετά από έναν χωρισμό

admin

Μήπως να της μιλήσεις;

admin

Πότε δεν πρέπει να κάνεις την πρώτη κίνηση

admin

Κουίζ: Σε θέλει ή τζάμπα πίνεις;

admin

Γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να τον/η σκέφτομαι;

admin

Τα ελαττώματα που σε κάνουν πιο γοητευτικό

admin

Τι να θυμάσαι όταν μπαίνεις στον πειρασμό να στείλεις

admin

Όχι, δεν έχετε ακόμα σχέση

admin