Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Singles

Πώς να πεις ότι θέλεις σχέση

Πώς να πεις ότι θέλεις σχέση

Θέλεις να μάθεις τι θέλει κι αν βγαίνει με άλλες/ους. Εσύ από την άλλη ξέρεις ακριβώς τι θέλεις: να είστε ζευγάρι γιατί γουστάρεις και περνάτε σούπερ. Υποθέτεις πως ίσως το ίδιο θέλει κι εκείνος/η, αλλά δεν μπορείς να είσαι και τόσο σίγουρος/η. Παράλληλα ντρέπεσαι και να πεις χύμα «θέλω να είμαστε μαζί». Μήπως όμως τα έχεις περιπλέξει λίγο στο μυαλό σου;

(*) Οι αντωνυμίες είναι σε τυχαία γένη, για να αποφύγουμε τα εκνευριστικά τον/την και του/της. Προσάρμοσε ανάλογα με την περίπτωση.

Για αρχή, δε ζητάς και τον ουρανό με τα άστρα

Νιώθεις ότι ζητάς πολλά. Κι όμως, δεν είναι παράλογο να θέλεις να είσαι σε σχέση με κάποιον με τον οποίο κάνετε φίνες συζητήσεις, βγαίνετε και περνάτε όμορφα, αλλά και απολαμβάνετε το σεξ.

Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που γνωριστήκατε;

Μην χρησιμοποιήσεις σαν μονάδα μέτρησης τις ημέρες, αλλά τα ραντεβού. Για παράδειγμα, κάποιοι έχουν καταφέρει να βγουν τρία ραντεβού μέσα σε μόλις μία εβδομάδα και άλλοι έχουν βρει χρόνο για μόλις τρία ραντεβού μέσα σε ένα μήνα. Το πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος να εκμυστηρευτείς ότι σκέφτεσαι τη σχέση, θα το καταλάβεις από την οικειότητα που έχετε αναπτύξει.

Ο πιο εύκολος τρόπος να το καταλάβεις αυτό είναι να παρατηρήσεις το εξής: όταν συζητάτε πού θα βγείτε, συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Αν η απάντηση δεν είναι το τυπικό «Δεν έχω πρόβλημα», έχετε αποκτήσει την απαραίτητη οικειότητα.

Κάνε εσύ την πρώτη κίνηση και ρίξε τους τοίχους

Καταλαβαίνουμε ότι είναι λιγάκι τρομακτικό να φέρεις εσύ τη συζήτηση στο τραπέζι. Όσο να ‘ναι εκτίθεσαι λίγο. Μη φοβάσαι ότι μπορεί να ντροπιαστείς. Μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Στην τελική, θα μάθεις αν τις προθέσεις του κι αν αυτές συνάδουν με τις δικές σου.

Να είσαι άμεσος/η

Το τελευταίο που θέλεις είναι να μόλις τελειώσει η συζήτηση να μείνεις με ερωτηματικά. Το λες και τεράστια αποτυχία. Σκέψου από πριν τι θα πεις για να είσαι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται. Για παράδειγμα μπορεί να πεις: «Δε θέλω να βγαίνω με άλλους/ες, θα ήθελα να βγαίνω μόνο μαζί σου».

Μην προτρέχεις

Πιστεύεις ότι αυτήν την ερώτηση θα την κάνεις για να βάλετε απλώς την ταμπέλα και ότι έτσι κι αλλιώς ήσασταν μαζί; Κάνεις λάθος. Δεν μπορείς να καταλήξεις σε ένα τέτοιο συμπέρασμα χωρίς feedback. Άσε που αν σου απαντήσει ότι δεν θέλει σχέση, θα πέσεις από τα σύννεφα.

Σκέψου από πριν τι θα απαντήσεις σε κάθε περίπτωση

Αν η απάντηση είναι «ναι», ξέρουμε, θα χαμογελάσεις τόσο έντονα που θα νιώσεις πόνο σους σιαγόνες σου και μετά θα το γιορτάσετε με αχαλίνωτο σεξ. Πρέπει όμως να σκεφτείς τι θα πεις αν η απάντηση είναι «όχι»;

Αν φρικάρει, δεν κάνει

Νομίζεις ότι δεν υπάρχει χειρότερη απάντηση από το «όχι»; Εμείς είμαστε λίγο πιο απαισιόδοξοι και σκεφτήκαμε κάτι ακόμα χειρότερο. Ίσως και να φρικάρει. Αν φρικάρει, τότε όχι μόνο θα έχεις φάει χυλόπιτα, αλλά θα έχει γίνει και σούπερ άβολη η ατμόσφαιρα.

Μην ξεχνάς ότι αξίζεις έναν έρωτα με ανταπόκριση

Το ελάχιστο που μπορείς να απαιτήσεις στη σχέση είναι τα συναισθήματα να είναι αμοιβαία. Να είστε ενθουσιασμένοι και οι δύο στην ιδέα της δέσμευσης και να μην το βλέπετε σαν αγγαρεία. Οτιδήποτε άλλο θα είναι μονόπλευρο  -και η αγάπη θέλει δύο.

Εδω το βρηκαμε
#Πώς #να #πεις #ότι #θέλεις #σχέση

Related posts

Πότε δεν πρέπει να κάνεις την πρώτη κίνηση

admin

Τα ελαττώματα που σε κάνουν πιο γοητευτικό

admin

Μηνύματα για να σπάσεις τον πάγο

admin

Κουίζ: Σε θέλει ή τζάμπα πίνεις;

admin

Πώς γεμίζεις το κενό όταν μια σχέση τελειώνει;

admin

Τι να μην στείλεις την πρώτη φορά

admin

Πέντε ερωτήσεις για να φύγει η αμηχανία

admin

Μήπως φαίνεσαι απελπισμένος/η;

admin

Άβολα σημάδια ότι είσαι έτοιμος-η για σχέση

admin

Πριν στείλεις σε πρώην κάνε στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις

admin

Πώς θα καταλάβεις ότι ο φίλος σου είναι σε τοξική σχέση

admin

Τι να κάνεις αν σταμάτησε ξαφνικά να σου απαντάει

admin