Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Tips

Πώς και πότε πρέπει να πλένω τα δόντια μου;

Πώς και πότε πρέπει να πλένω τα δόντια μου;

Το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορούμε να κάνουμε για την στοματική μας κοιλότητα, όλοι το ξέρουμε αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν ακόμα αρκετοί μύθοι γύρω από αυτό, από την ιδανική συχνότητα, όπως και το πώς να το κάνουμε σωστά. Και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να καταρρίψουμε μερικούς μύθους.

ΜΥΘΟΣ: Πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας μόλις ξυπνάμε το πρωί και πριν κοιμηθούμε.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας τρεις φορές την ημέρα μετά τα κύρια γεύματα. Πλένουμε τα δόντια μας όχι μόνο για να έχουμε ένα καθαρό στόμα, αλλά επειδή έτσι μειώνουμε την συσσώρευση αποικιών μικροβίων πάνω στην επιφάνειά τους. Επειδή κάθε 6-8 ώρες τα μικρόβια ξανακολλάνε στα δόντια μας, πρέπει να τα πλένουμε 3 φορές την ημέρα μετά τα κύρια γεύματα.

ΜΥΘΟΣ: Όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας το κάνουμε για να διώξουμε τις τροφές.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Όταν μιλάμε και με το σάλιο, το 90% των τροφών φεύγουν, άρα βουρτσίζουμε για έναν και μοναδικό λόγο, για να διώξουμε τη μικροβιακή πλάκα.

ΜΥΘΟΣ: Δεν έχει πολλή σημασία πώς πλένουμε τα δόντια.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Έχει τεράστια σημασία το πώς πλένουμε τα δόντια. Κάθε δόντι χρειάζεται βούρτσισμα 10 φορές προς 3 διαφορετικές κατευθύνσεις, γι’ αυτό μέχρι 7 ετών το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται από τη μαμά του παιδιού. Όταν δεν ματώνει το ούλο, ας βουρτσίζουμε 20 φορές, εκτός εάν υπάρχει πληγή.

Μερικές συμβουλές για το πώς πρέπει να γίνεται σωστά το βούρτσισμα, όπως τις είχε γράψει η συνεργάτης του iatronet.gr, η χειρούργος οδοντίατρος κ. Δέσποινα Κωστομοίρη:
«Κρατάμε την οδοντόβουρτσα τοποθετώντας τις τρίχες υπό γωνία περίπου 45 μοιρών και προς την γραμμή των ούλων εκτελώντας μικρή κυκλική κίνηση έτσι ώστε να απομακρύνονται τα υπολείμματα των τροφών από το όριο ούλων – δοντιού. Ξεκινάμε από αριστερά προς τα δεξιά βουρτσίζοντας από τους γομφίους πίσω προς τα εμπρός. Όσον αφορά τις μασητικές επιφάνειες η οδοντόβουρτσα είναι κάθετη. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τις 3 επιφάνειες δοντιών της κάτω γνάθου, με ιδιαίτερη μέριμνα στα κάτω πρόσθια δόντια προς την εσωτερική επιφάνεια, όπου λόγω της γλώσσας συγκεντρώνεται περισσότερο σάλιο.»

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την γλώσσα. Βουρτσίζοντάς την κατά το πλύσιμο των δοντιών απομακρύνονται τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στη θηλή της. Έτσι αποφεύγουμε και την κακοσμία. Βουρτσίζουμε τοποθετώντας την οδοντόβουρτσα όσο πιο πίσω γίνεται στη βάση της γλώσσας, τόσο ώστε να μην έχουμε τάση για εμετό και την φέρνουμε προς τα εμπρός τουλάχιστον 6-7 φορές. Ολοκληρώνουμε τον καθαρισμό με χρήση οδοντικού νήματος.

Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα κάθε 3-4 μήνες, ή μόλις οι τρίχες της αρχίσουν να ανοίγουν.

Εδω το βρηκαμε
#Πώς #και #πότε #πρέπει #να #πλένω #τα #δόντια #μου

Related posts

Της τράβηξε το μεσαίο δάχτυλο για 20 δευτερόλεπτα. Μόλις δείτε το λόγο, θα το κάνετε και εσείς

admin

Χημική Δίαιτα: Χάσε 20 κιλά σε 1 μήνα! Κι όμως γίνεται…

admin

Σας τσίμπησαν κουνούπια, ακάρεα, σφήκες, κοριoί; Δείτε πώς φαίνεται το κάθε τσίμπημα στο δέρμα για να ξέρετε τι σας τσίμπησε… (pics)

admin

Φλεβίτιδα στα πόδια; Θεραπεύστε την με αλόη βέρα, καρότο και μηλόξυδο

admin

Πως αντιμετωπίζεται ο βλεφαροσπασμός;

admin

Ευαισθησία στα αρώματα: Ποια είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα

admin

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου

admin

Πώς θα γίνεις άμεσα οικολόγος χωρίς κόπο

admin

Οι σχέσεις, οι προσδοκίες και η αλλαγή του συντρόφου μας

admin

Ούτε που το φανταζόσουν! Πόσο καλό κάνουν στην υγεία σου οι ελιές;

admin

Τι μπορεί να μειώσει την όρεξή σου; Τρεις εναλλακτικές που δεν έχεις σκεφτεί

admin

Ποιες τροφές αυξάνουν τα τριγλυκερίδια

admin