Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Tips

Πώς θα αυξήσεις το IQ σου

Πώς θα αυξήσεις το IQ σου

Μην ακούς τους μύθους που διαδίδουν κυρίως οι τεμπέληδες, δεν είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι γεννιόμαστε με ένα συγκεκριμένο επίπεδο ευφυΐας, το οποίο «μέχρι εκεί πάει, τι να κάνουμε, είναι χαζό το παιδί». Η εξυπνάδα καλλιεργείται, όσο μαθαίνεις, όσο αναρωτιέσαι, όσο προσπαθείς, όσο σε ενδιαφέρει με λίγα λόγια. Και για να είσαι εδώ και να διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σε ενδιαφέρει μάλλον –ή απλώς βαριέσαι απύθμενα. Να πώς θα τα καταφέρεις.

Διάβασε, και μετά διάβασε λίγο ακόμα. Είναι ο νούμερο ένα τρόπος, ναι είναι χρονοβόρος, αλλά είναι και αποτελεσματικός –και απολαυστικός. Μην μένεις όμως μόνο στα πράγματα που σου αρέσουν και διαβάζεις έτσι κι αλλιώς, πειραματίσου με καινούρια γνώση, διαφορετικούς τομείς, ελαφρά και σοβαρά πράγματα, διάβασε και λογοτεχνία και ιστορία, και αστυνομικές ιστορίες και φιλοσοφία, και αρχαίους Έλληνες και εκλαϊκευμένη επιστήμη.

Ψάξου λίγο με την επιστήμη, γενικώς. Αν είσαι άνθρωπος 100% θεωρητικός (κι εμείς είμαστε, δεν κρίνουμε) λίγη βασική γνώση θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες και θα σου πει πράγματα για το σύμπαν που δεν περίμενες ποτέ ότι θα μπορούσες να μάθεις. Ξεκίνα από αυτό εδώ το κανάλι στο YouTube, θα εκπλαγείς πολύ ευχάριστα –όχι μόνο με το πόσο ενδιαφέρουσα είναι η Φυσική, αλλά και με το πόσα πράγματα καταλαβαίνεις ενώ δεν το περίμενες.

Μάθε κάτι καινούριο. Μια ξένη γλώσσα ή ένα μουσικό όργανο μπορεί να κάνει θαύματα με τις νέες συνάψεις που δημιουργεί στον εγκέφαλό σου, και δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας αυτά, τα λένε και οι έρευνες. Είναι και τα δύο εξαιρετικές ασκήσεις για τη μνήμη σου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Είναι και ένας ολόκληρος νέος τρόπος σκέψης, που –όσο γραφικό και αν σου ακουστεί αυτό– «ανοίγει» το μυαλό σου.

Επέκτεινε τον κύκλο σου. Ανοίγει το μυαλό σου είπαμε, και θυμηθήκαμε πως αυτό δεν το κάνουν μόνο οι ξένες γλώσσες και η μουσική, αλλά και οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε έχουν κατά κανόνα, ειδικά όσο μεγαλώνουμε, παρόμοιες αντιλήψεις/ κοσμοθεωρίες/ τρόπους ζωής με εμάς. Σπάσε αυτόν τον φαύλο κύκλο, όχι φυσικά απαρνούμενος/η τους ανθρώπους σου, αλλά επιδιώκοντας να κάνεις παρέα και με άλλους ανθρώπους, με διαφορετικές ηλικίες, βιώματα, απόψεις. Είναι ο μόνος τρόπος να καταλαβαίνεις καλύτερα τον κόσμο. Κι αν αυτή δεν είναι η σημαντικότερη μορφή ευφυΐας, δεν ξέρουμε ποια είναι.

Εδω το βρηκαμε
#Πώς #θα #αυξήσεις #το #σου

Related posts

Κορονοϊός: Αυτό είναι το πιο βασικό για να μην κολλήσεις σε λεωφορεία και τρένα – Kalikantzaros.gr

admin

Γιατί οι ειδικοί λένε: N’ αγαπάς αυτούς που δεν σε πληγώνουν

admin

Noodles: Ανακαλύψτε τη διατροφική τους αξία!

admin

9 ενδείξεις της έλλειψης σιδήρου που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

admin

Μην πατάτε ξυπόλυτοι στο μπάνιο – Δείτε γιατί

admin

Η άγνωστη «βιταμίνη» που θεραπεύει από την αϋπνία δεν υπάρχει σε τροφές

admin

Φορητό air condition για την παραλία και άλλα 4 κόλπα για δροσιά εκεί που κάθεστε – Kalikantzaros.gr

admin

Γιατί πρέπει να ΜΗΝ κοιμάστε με τον ανεμιστήρα σε διαρκή λειτουργία

admin

10 τρόποι να βγάζεις καλύτερες φωτό στο Instagram

admin

Ποιο είναι το υγιές σωματικό βάρος ανάλογα με το ύψος σας – Kalikantzaros.gr

admin

Πως επηρεάζουν οι κονσέρβες τη θρεπτικότητα των τροφών

admin

Απίστευτα κόλπα για να ξεκολλήσει το μυαλό σου

admin