Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Ζευγαρια

Σημάδια ότι έχασες τον εαυτό σου

Σημάδια ότι έχασες τον εαυτό σου

Πολλοί άνθρωποι κάνουν σχέσεις χωρίς να είναι έτοιμοι να τις διαχειριστούν, ή ψάχνουν έναν σύντροφο ελπίζοντας να λυθούν με μαγικό τρόπο τα προβλήματά τους. Και νομίζουν ότι το καταφέρνουν, μάλιστα. Το κόστος, όμως, είναι τεράστιο: Χάνουν τον εαυτό τους και ολόκληρη την προσωπικότητά τους.

Αυτά είναι τα σημάδια ότι κι εσύ έχεις αρχίσει να χάνεις τον εαυτό σου μέσα στην σχέση σου.

Οι φίλοι σου σε έχουν χάσει
Έχεις να τους δεις πολύ καιρό, οι συναντήσεις σας όλο και μειώνονται, επειδή έχεις επιλέξει να περνάς όλο τον χρόνο σου με τον σύντροφό σου. Στις αρχές μιας σχέσης, στα σιρόπια, αυτό είναι λογικό. Αλλά δεν γίνεται να αρχίσεις να ακυρώνεις τους δικούς σου ανθρώπους

Κάνετε πράγματα που επιλέγει ο σύντροφός σου…
…και μόνο. Τι ταινίες βλέπετε, σε τι μπαράκια βγαίνετε, όλη η σχέση είναι λες και ορίζεται από τις προτιμήσεις του συντρόφου σου. Πού είναι η δική σου προσωπικότητα σε αυτή την σχέση; Αν είσαι άτομο που δεν του αρέσουν οι συγκρούσεις, αυτό δεν είναι κακό, αλλά δεν γίνεται να είσαι σε μια σχέση που δεν έχεις καμία επίδραση πάνω της.

Έχεις βάλει στην άκρη τους στόχους σου
Ίσως επειδή ο σύντροφός σου σε είχε ανάγκη, αλλά αυτή δεν είναι μια κατάσταση που μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Επειδή, προτού το καταλάβεις, θα έχεις μεγαλώσει (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) και θα νιώθεις ότι χαράμισες την ζωή σου, ακόμα κι αν η σχέση πηγαίνει καλά. Η χαρά που μας προσφέρει ένας άλλος άνθρωπος δεν μπορεί να συγκριθεί με την ολοκλήρωση που νιώθουμε όταν πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Είσαι όλη μέρα στην τσίτα
Μήπως επειδή φοβάσαι συνεχώς ότι θα κάνεις κάτι που θα αναστατώσει τον σύντροφό σου; Δύο είναι οι πιθανότητες εδώ. Είτε ο σύντροφός σου έχει δείξει πως όταν δεν περνάει το δικό του, τα πράγματα σκοτεινιάζουν πολύ γρήγορα, είτε όλο αυτό έχει να κάνει με τις δικές σου ανασφάλειες. Στην πρώτη περίπτωση, φύγε τρέχοντας. Στην δεύτερη, έχεις πολλή δουλειά να κάνεις με τον εαυτό σου.

Παραμερίζεις τις ανάγκες σου
Ξανά, όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και ο σύντροφός σου χρειάζεται όλη την στήριξη που μπορεί να λάβει, είναι δικαιολογημένο. Αυτό όμως δεν είναι βάση για σχέση. Δεν γίνεται μόνο ο ένας να είναι ο συναισθηματικός πάροχος και ο άλλος απλώς να παίρνει. Πρέπει να βρείτε καλύτερες ισορροπίες στο δούναι και λαβείν σας.

Ορίζεις την αξία σου από αυτά που σου λέει ο σύντροφός σου
Δεν θα το αναλύσουμε αυτό. Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβεις ότι το κάνεις και ότι είναι τεράστιο λάθος. Το δεύτερο βήμα είναι να μιλήσεις με έναν ειδικό, επειδή φοβόμαστε πως τέτοια ζητήματα χρειάζονται πιο βαθιά βοήθεια απ’ όση μπορεί να σου προσφέρει ένα κείμενο στο ίντερνετ.

Εδω το βρηκαμε
#Σημάδια #ότι #έχασες #τον #εαυτό #σου

Related posts

Πώς να είσαι συναισθηματικά δίπλα στον σύντροφό σου

admin

20 πολύ καλοί λόγοι για να πάτε σε σύμβουλο σχέσεων

admin

Αστείες ατάκες για την αγάπη

admin

Γιατί με ζηλεύει;

admin

Λόγοι για να φύγεις τώρα

admin

Οι 7 αρχές μιας υγιούς σχέσης

admin

Πώς να μη σκοτώσεις το έτερό σου ήμισυ στην καραντίνα

admin

Βοήθεια, έχω σχέση και γνώρισα άλλον

admin

Σημάδια ότι σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση

admin

Οι ανοησίες που κάνουν αυτοί που θέλουν να χωρίσουν

admin

Πέντε σημάδια που (νομίζεις ότι) δείχνουν πως σε γουστάρει

admin

5 ρεαλιστικοί κανόνες για ραντεβού

admin