Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Αγγλικη Κουζινα

Σημερα μαγειρευουμε Σούπα Μπρόκολου με Μπλέ Τυρί ή Στίλτον

Συνταγη για Σούπα Μπρόκολου με Μπλέ Τυρί ή Στίλτον

Η σούπα με μπρόκολο και κάποιου είδους τυρί, ειδικά μπλέ, υπάρχει σε όλες τις Ευρωπαϊκές κουζίνες όπου συναντά κανείς συνδυασμούς Σούπα μπρόκολου με ροκφορ στιλτονμε Στίλτον, Ροκφόρ και Γκοργκονζόλα αλλά και Τσένταρ ή Παρμεζάνα. Κλασικό χειμωνιάτικο πιάτο η σούπα μπρόκολου, με πολλά θρεπτικά συστατικά αποτελεί ιδανική επιλογή τους μήνες που χρειαζόμαστε βιταμίνη C για να μην μας πάρει από κάτω.

Όταν όμως η σούπα μπρόκολου συνδυάζεται με κάποιο μπλέ τυρί, αποκτά ένταση γεύσεων και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να υπερβεί την καθημερινότητα και να τοποθετηθεί ως ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα καλό ή γιορτινό δείπνο.

Έτσι το σούπερφουντ μπρόκολο που συνειρμικά είναι συνδυασμένο με δίαιτες και στερήσεις, γίνεται εντελώς γκουρμέ. Ταυτόχρονα όμως αποκτά και ένα “μαμαδίστικο” χαρακτήρα χάρη στην ευχάριστη κρεμώδη υφή της σούπας συνδυασμένης ιδανικά με το μπλέ τυρί.

Σούπα μπρόκολου με ροκφορ στιλτονΧαρακτηριστικά του πιάτου:

Εύκολη συνταγή που είναι έτοιμη σε 45’.
Η πιο γνωστή ίσως εκτέλεση της συνταγής, είναι ο συνδυασμός μπρόκολου με Στίλτον. Όμως εμείς αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το πολύ καλό και σαφώς πιο οικονομικό Danablu Castello. Έτσι σιγουρευτήκαμε, ότι η συνταγή λειτουργεί και χωρίς την ακριβή πολυτέλεια του Στίλτον ή του ροκφόρ, πράγμα σημαντικό στις μέρες μας. Και μάλιστα, τόσο καλά που αποτέλεσε ένα εντυπωσιακό πρώτο πιάτο στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας.

Ένας επιπλέον συνδυασμός που ταιριάζει στη συνταγή σούπας μπρόκολου με μπλέ τυρί, είναι τα καρύδια, τα οποία μπορείτε να τα προσθέσετε μέσα στη σούπα πριν το σερβίρισμα τριμμένα σε μικρά κομμάτια.

Wine-pairing-Karoulias

Τέσσερις Λίμνες Κυρ Γιάννη

Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Gewurztraminer, Επιδέχεται Παλαίωση

“tesseris

Ιδιαίτερο λευκό κρασί με αρώματα και οξύτητα που σαγηνεύουν. Το χαρμάνι των ποικιλιών που το σχηματίζουν αλλά και η ειδική οινοποίηση υπόσχεται εξωτικά γευστικά ταξίδια σε κάθε γουλιά.

Περιγραφή:
Ο ορισμός του “καλού” λευκού κρασιού, που αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπέλια που “ρουφούν” όλη την ευεργετική επιρροή των τεσσάρων λιμνών που το περικλείουν. Ένα μέρος του Chardonnay έχει ωριμάσει για μικρό χρονικό διάστημα σε καινούριο Γαλλικό δρύινο βαρέλι, κι αυτό του χαρίζει σώμα και πικάντικη πολυπλοκότητα. Με την προσθήκη του Gewurztraminer με τα μεθυστικά ανθικά αρώματά του, το κρασί περνάει σε άλλο επίπεδο. Η απόδειξη; Σύντομα στα ποτήρια σας!

Ταιριάζει εξαιρετικά με:
Εξωτικά και έθνικ πιάτα, λαδερά πιάτα πλούσια σε μυρωδικά, μύδια αχνιστά, πίνεται σκέτο ως απεριτίφ, πλατό τυριών.

Αγοράστε το στο House of Wine, εδώ

 

Σούπα μπρόκολου με ροκφορ στιλτονΥλικά (για 8-10 άτομα)

1 μπρόκολο (ο κορμός και τα κλωνάρια κομμένοι σε κυβάκια και τα άνθη ξεχωριστά)
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 μεσαία πατάτα σε κυβάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
25 γρ. βούτυρο Lurpak
200 γρ.κρέμα γάλακτος Arla
100 γρ. Μπλέ τυρί Δανίας Danablu Castello
1.2 λτ. ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου)

Παρασκευή:

1. Ψιλοκόβετε και μαζεύετε όλα τα υλικά γύρω σας (mise-en-place). Στο μπρόκολο κόβετε όλα τα κλωνάρια σε μικρά κυβάκια γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε στη σούπα. Στη συνέχεια κόβετε και τους ανθούς και τους τοποθετείτε ξεχωριστά γιατί θα μπουν αργότερα στη σούπα και όχι με τα πιο σκληρά κλωνάρια.

Σούπα μπρόκολου με στίλτον ροκφορ
2. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ήπια φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι για να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, για περίπου 4-5 λεπτά.

3. Προσθέτετε το βούτυρο και στη συνέχεια το πράσο, σέλερι και πατάτα (το μπρόκολο, όχι ακόμη). Έχετε πάντα χαμηλή φωτιά και σ’ αυτό το στάδιο περιμένετε να αρχίσουν να σοτάρονται τα λαχανικά ώστε να αρχίσουν να μαραίνονται βγάζοντας τους χυμούς τους. Για να τα βοηθήσετε, κλείνετε με το καπάκι την κατσαρόλα, για τα επόμενα 5 λεπτά.

Σούπα μπρόκολου με στιλτον ροκφορ4. Ανοίγετε το καπάκι και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και μαζί τα σκληρά κομμάτια απ’ τον κορμό και τα μεγάλα κλαδιά του μπρόκολου, χωρίς τα μαλακά άνθη. Ξανακλείνετε την κατσαρόλα και τα βράζετε για 10-15 λεπτά μέχρι να δείτε ότι έχουν αρχίσει να μαλακώνουν.

Σούπα μπρόκολου με στιλτον ροκφορ5. Προσθέτετε τα άνθη του μπρόκολου και τα βράζετε όλα μαζί πια, για άλλα 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. (Σ΄ αυτό το σημείο μπορείτε να αποσύρετε στα 2-3 λεπτά κάποια μικρά άνθη μπρόκολου, ώστε αργότερα να μπουν με διακοσμητικό ρόλο στα σερβιρισμένα πιάτα ή στην σουπιέρα).

Σούπα μπρόκολου με ροκφορ στιλτον

6. Ελέγχετε ότι όλα τα λαχανικά σας είναι αρκετά μαλακά για να πολτοποιηθούν με ένα μίξερ χειρός και σβήνετε τη φωτιά. Πολτοποιείτε με το μίξερ και δημιουργείτε μια σούπα σχετικά παχύρρευστη.

Σούπα μπρόκολου με στιλτον ροκφορ

7. Προσθέτετε κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Προσθέτετε στη συνέχεια την περισσότερη ποσότητα από το Danablu τρίβοντάς το με το χέρι, ώστε να λιώσει μέσα στη ζεστή σούπα ανακατεύοντας. Αν θέλετε, κρατάτε και απ’ το τυρί λίγη ποσότητα, για την τελική διακόσμηση των πιάτων, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Σούπα μπρόκολου με στιλτον ροκφορ

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε σε σουπιέρα και από εκεί στα πιάτα στο τραπέζι. Διακοσμείτε με λίγα άνθη μπρόκολου και τρίμματα τυριού που έχετε κρατήσει προς τούτο.

soup broccoli bluecheese 8Για την φωτογράφισή μας είχαμε τη χαρά να χρησιμοποιήσουμε τα ιδιαίτερα κομψά πιάτα και τη σουπιέρα, απ’ το συλλεκτικό σερβίτσιο της σειράς MEDITERRANEO της ΙΩΝΙΑ, που έγινε προς τιμή της ταινίας “νοτιάς” του Τάσου Μπουλμέτη. Μιας ταινίας που βγαίνει σε λίγες μέρες στις αίθουσες και στην οποία η ΙΩΝΙΑ είναι χορηγός, τονίζοντας την συνεχή παρουσία της στα τραπέζια των καλύτερων αστικών οικογενειών της Ελλάδας, απ’ τη δεκαετία του 60 όπου ξεκινά να εκτυλίσσεται η δράση της ταινίας, ως σήμερα.soup broccoli bluecheese 7

Στον πολυαναμενόμενο “νοτιά” η υπόθεση έχει να κάνει με τον μικρό Σταύρο, όπου απ’ τη μέρα που εμφανίζονται οι πρώτες ερωτικές του ανησυχίες, φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μπουλμέτη, στο “νοτιά” παίζουν οι Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος. Ανυπομονούμε να την απολαύσουμε από τις 14/1 στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αφού φάμε τη σούπα μας βέβαια!

Print Friendly, PDF & Email


Ειδατε ποσο ευκολο ειναι να φτιαξετε Σούπα Μπρόκολου με Μπλέ Τυρί ή Στίλτον !!!!

Source link

#Σούπα #Μπρόκολου #με #Μπλέ #Τυρί #Στίλτον

Related posts

Σημερα μαγειρευουμε Οδηγίες για τέλειες σπιτικές κρέπες

admin

Σημερα μαγειρευουμε Ράχη από χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

admin

Σημερα μαγειρευουμε σούπα με πράσα και Stilton – Βrit delight

admin

Σημερα μαγειρευουμε Ιδέες και Συνταγές για Μενού Χριστουγέννων & Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

admin

σαρλότ με μήλο, αχλάδι και κυδώνι

admin

Οδηγίες για τέλειες σπιτικές κρέπες

admin

Σημερα μαγειρευουμε Ίτον Μες (Eton Mess): γλυκό χάος με φρούτα του δάσους

admin

Σημερα μαγειρευουμε Scotch Eggs & 4 Single Malts

admin

Σημερα μαγειρευουμε Κέικ Καρότου: Η αυθεντική συνταγή

admin

σούπα με αρακά, μπέικον και μέντα

admin

Σημερα μαγειρευουμε Ψαρονέφρι σε Φύλλο Σφολιάτας: εντυπωσιακό, εύκολο & οικονομικό (+VIDEO)

admin

Σημερα μαγειρευουμε Τέλεια & Εύκολη Απλ Κράμπλ ή αλλιώς, Μηλόπιτα με Τριφτή Ζύμη

admin