Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Σαλτσες

Συνταγη για αρωματική σάλτσα κόκκινης πιπεριάς: η ανταγωνίστρια

Σημερα μαγειρευουμε αρωματική σάλτσα κόκκινης πιπεριάς: η ανταγωνίστρια

σάλτσα κόκκινης πιπεριάςΜε τις προεδρεύουσες στην κατηγορία, πιπεριές Φλωρίνης ή με ανάλογες κόκκινες σχήματος κέρατου, η κρεμώδης σάλτσα κόκκινης πιπεριάς ανταγωνίζεται με τα αρώματα και το χρώμα της τη ντομάτα και συνομιλεί ευθέως με ψητά κρέατα και λαχανικά, ζυμαρικά, τυριά και ορεκτικά ψωμάκια.

Η πιπεριά, κύριο συστατικό του καλοκαιριού, σκληρή ανταγωνίστρια της ντομάτας και bitchy από γεννησιμιού, χρησιμοποιεί τα διαφορετικά της πρόσωπα για να τρυπώνει στις συνταγές, άλλοτε με ήπιο τρόπο κι άλλοτε έντονα. Αν η ντομάτα θεωρείται η ήρεμη δύναμη που γίνεται βάση για άπειρα μαγειρέματα, η πιπεριά πετιέται πάντα με άποψη και η δυναμική της παρουσία διαμορφώνει καθοριστικά τα πιάτα.

Στις ωμές φρέσκες σάλτσες (κρέμες, πάστες, πουρές, πέστο, κουλί ή αφροί) τα δύο κόκκινα μέτωπα διχάζουν τις γευστικές προτιμήσεις. Όσο οι οπαδοί της ντομάτας απολαμβάνουν τη σιγουριά της κυριαρχίας της στην πλειονότητα των μεσογειακών πιάτων, οι φαν της πιπεριάς κλέβουν έδαφος με αντάρτικη τακτική, κάθε που εμφανίζεται ο πικάντικος χαρακτήρας της και αιφνιδιάζει.

Μια σάλτσα κόκκινης πιπεριάς δίπλα σε ψητό κρέας ή ψητά λαχανικά, σε ζυμαρικά (ζεστά και κρύα), μέσα σε άλλη σάλτσα, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί (κροστίνι), σε μπρουσκέτες ή πλάι σε τυριά, γίνεται ξαφνικά η διαφορετική, η άλλη, η ολίγον άγνωστη και διόλου δεδομένη γευστικά, που εντυπωσιάζει και τα παίρνει όλα. Τα ρέστα μας.

Το βήμα που – σε κάθε περίπτωση – της ανήκει, της παραχωρείται στην εποχή της. Μένουμε στο κοινό χρώμα των δύο ανταγωνιστριών και δίνουμε εδώ το προβάδισμα σε μια φρέσκια αρωματική σάλτσα κόκκινης πιπεριάς.

σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Εθνικές πιπεριές Φλωρίνης

Οι ώριμες πιπεριές και γι’ αυτό κόκκινες είναι -κατά κανόνα- περισσότερο σαρκώδεις και η πλούσια γλυκιά τους γεύση ταιριάζει ιδιαίτερα με τα αλμυρά υλικά και τα αρώματα. Οι πιο γνωστές πιπεριές Φλωρίνης προεδρεύουν στην κόκκινη κατηγορία και ψήνονται συνήθως ή γεμίζονται (με τυρί ή ρύζι τύπου γεμιστά), μπαίνουν σε σάλτσες, συνδυάζονται με άλλα λαχανικά (και όσπρια ενίοτε) ή γίνονται τουρσί.

Θα μπορούσαμε να τις αποκαλέσουμε και εθνικές μας πιπεριές, μια και είναι οι πιο διάσημες ελληνικές στον υπόλοιπο κόσμο.

Στη συνταγή παραμένουν ωμές και δίνουν μια νόστιμη ελαφριά, κρεμώδη σάλτσα με μυρωδιά ανατολής λόγω των μπαχαρικών. Το αποτέλεσμα είναι αρωματικό, αλλά όχι πικάντικο, με την έννοια του καυτερού. Εντούτοις, αν θέλετε μια πικάντικη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, δεν έχετε παρά να προσθέσετε κατά την πολτοποίηση λίγο μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα (όχι καπνιστή).

Όλες οι πιπεριές (και δη οι κόκκινες παχύσαρκες) διατηρούνται ωραιότατα στην κατάψυξη για καιρό. Το ίδιο και η συγκεκριμένη σάλτσα. Αν την κρατήσετε στην ψύξη (δεν θα πάθει το παραμικρό για περισσότερο από μήνα), σκεπάστε την οπωσδήποτε με λίγο ελαιόλαδο.

Για όσους δεν λογοκρίνουν τις πιπεριές από το διαιτολόγιό τους, η δοκιμή της αρωματικής κρέμας ξαφνιάζει ευχάριστα. Το ίδιο και η ευκολία παρασκευής, τόσο μάλιστα που δεν θα διανοηθείτε να αγοράσετε ξανά ανάλογη έτοιμη. Οι υπόλοιποι (σαν εμένα), που κατατάσσουν τις πιπεριές στις τοπ προτιμήσεις λαχανικών, θα απολαύσουν διπλά την ωμή σάλτσα κόκκινης πιπεριάς. Πιο εύκολη, ελαφριά (χωρίς κρέμα γάλακτος), ευέλικτη και γευστική καβάτζα, η κατηγορία δεν έχει.

σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Αρωματική σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Προετοιμασία: 5 λεπτά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Υλικά (για ποσότητα σάλτσας 200 ml περίπου )
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης  ή πιπεριές κέρατα πλυμένες
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες (χωρίς το πράσινο φύτρο)
2 κ.σ. σπόρους κορίανδρο στο grinder ή 1.5 κ.σ. κόλιανδρο σε σκόνη (τριμμένο)
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. κύμινο
120 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
έξτρα ελαιόλαδο για το σκέπασμα αν την διατηρήσετε στο ψυγείο

σάλτσα κόκκινης πιπεριάςΕτοιμάζετε τις πιπεριές: Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σπόρια απ’ τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Περνάτε τους σπόρους του κόλιανδρου στο grinder.
Κάνετε τη σάλτσα: Βάζετε όλα τα υλικά στο μούλτι με το μισό λάδι και τα χτυπάτε ώστε να έχετε μια πηχτή σάλτσα. Ανακατεύετε, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χτυπάτε για λίγο ακόμη να ενσωματωθεί. Θα έχετε περί τα 200 ml σάλτσα κόκκινης πιπεριάς.
Συντήρηση: Μεταφέρετέ την σε βαζάκι και σκεπάστε την με λίγο ελαιόλαδο (να την καλύπτει κατά 3 χιλ.), αν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως. Η σάλτσα κόκκινης πιπεριάς διατηρείται στο ψυγείο για πολύ καιρό.

Print Friendly, PDF & Email

Εδω βρηκαμε αυτην την υπεροχη συνταγη

Μαγειρεψτε ευκολα αρωματική σάλτσα κόκκινης πιπεριάς: η ανταγωνίστρια Δοκιμαστε την και μοιραστειτε μαζι μας και με τους αγαπημεους σας τις εντυπωσεις σας
#αρωματική #σάλτσα #κόκκινης #πιπεριάς #ανταγωνίστρια

Related posts

Συνταγη για πένες αραμπιάτα οριτζινάλε: οι ‘θυμωμένες’

admin

Συνταγη για ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ – Συνταγες Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Τζατζίκι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για πέστο βασιλικού: για μουντιαλικές μακαρονάδες | Pandespani

admin

Συνταγη για Τυροκαυτερή σε 5 λεπτά | Συνταγή | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για σάλτσα μπεαρνέζ – η βουτυράτη φίλη του εστραγκόν

admin

Συνταγη για Σκορδαλιά με ψωμί και αμύγδαλα | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Ταραμοσαλάτα αφράτη & εύκολη | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για μπάρμπεκιου σος (bbq sauce) – η καπνιστή ερωμένη

admin

Συνταγη για κρέμα ζαχαροπλαστικής – αγγλική κρέμα – custard

admin

Συνταγη για καλοκαιρινή σάλτσα ντομάτας με ολόκληρα τα υλικά

admin