Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Γιαούρτι Ζυμαρικά

Συνταγη για Ελαφρύ μοσχαράκι Στρογγανόφ με σάλτσα γιαουρτιού | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

Σημερα μαγειρευουμε Ελαφρύ μοσχαράκι Στρογγανόφ με σάλτσα γιαουρτιού | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

Μοσχαράκι Στρογγανόφ, ένα ελαφρύ πιάτο από τη Ρωσία, που λόγω της νοστιμιάς του και της απλότητας των υλικών και της παρασκευή του έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα σε όλο το κόσμο. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του πιάτου, εδώ σας δίνουμε μια συνταγή σε μια εύκολη και ελαφριά εκδοχή αυτού του αγαπημένου πιάτου που σίγουρα θα απολαύσετε. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. μοσχάρι (ποντίκι, σπαλομίτα, κιλότο ή νουά)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες (ή champignon σε κονσέρβα)
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 200 γρ. sour cream ή 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό+ 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. χυλοπίτες χωριάτικες ή Μετσόβου ή Πηλιορείτικες (ή λαζάνια ή παπαρδέλες)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά το κρέας, το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε μπουκίτσες διαστάσεων 2×2 εκ. περίπου. 
  2. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε καλά τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε ομοιόμορφα τα κομμάτια κρέατος, μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα ή τσιμπίδα και τα μεταφέρετε σε μπολ το οποίο σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. 
  3. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια για 10 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε να “αναπνεύσει” και εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  4. Προσθέτετε το ζωμό κότας, τη μουστάρδα, ξαναβάζετε και τα σοταρισμένα κομμάτια του κρέατος, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας, σε χαμηλή φωτιά, για 2 περίπου ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός αλατοπιπερώνετε το φαγητό σας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και ανακατεύετε. 
  5. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη sour cream ή το γιαούρτι ανακατεμένο καλά με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε απαλά το φαγητό και το σερβίρετε αμέσως με ζεστές χυλοπίτες που ήδη έχετε βράσει και έχετε στραγγίξει, πασπαλισμένο με το ψιλοκομμένο άνηθο ή τα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού. 

Αρχική σελίδα

Δοκιμασμενη !!!,

Συνταγή: Ελαφρύ μοσχαράκι Στρογγανόφ με σάλτσα γιαουρτιού

 

Εδω βρηκαμε αυτην την υπεροχη συνταγη με Ελαφρύ μοσχαράκι Στρογγανόφ με σάλτσα γιαουρτιού | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!! ….Δοκιμαστε την και μοιραστειτε μαζι μας και με τους αγαπημεους σας τις εντυπωσεις σας
#Ελαφρύ #μοσχαράκι #Στρογγανόφ #με #σάλτσα #γιαουρτιού #Συνταγές #Sintayesgr

Related posts

Συνταγη για Τορτελίνια με μπρόκολο και παρμεζάνα στο φούρνο | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Ζυμαρικά Stroganoff με μοσχαρίσιο κιμά και μανιτάρια

admin

Συνταγη για Γιουβέτσι με χοιρινό, κανέλα και λιαστή ντομάτα | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Μελιτζάνες με ριγκατόνι, σκόρδο και βασιλικό

admin

Συνταγη για Νιόκι στο φούρνο με αρακά και ζαμπόν

admin

Συνταγη για Πένες στο φούρνο με άσπρη σάλτσα

admin

Συνταγη για Το τέλειο σπιτικό παστίτσιο | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Παστίτσιο με πέννες, σπανάκι και τυριά | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για για πεντανόστιμα φετουτσίνι με σάλτσα από αβοκάντο

admin

Συνταγη για για χορτοφαγική Bolognese

admin

Συνταγη για Αφράτη μακαρονόπιτα με φέτα | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Καρμπονάρα με τυρί κρέμα και μπέικον

admin