Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Ζυμαρικά

Συνταγη για Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

Σημερα μαγειρευουμε Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας, με ζυμαρικό Ζίτι ή πένες ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας ή ρύζι πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές.. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα λαχταριστό, νοστιμότατο και χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τα κεφτεδάκια
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3/4 φλ. τσαγιού ψίχα ψωμιού 2-3 ημερών θρυμματισμένα στο μούλτι σε ψίχουλα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 αυγό
  • 1½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 120 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε 18 κυβάκια (1,2 εκ. περίπου το κάθε κυβάκι), για τη γέμιση
  • Για τη σάλτσα
  • 700-800 γρ. έτοιμη σάλτσα Ναπολιταίν, εμπορίου, για ζυμαρικά
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • Για το ζυμαρικό
  • 1/2 κιλό ζυμαρικό Ζίτι, ή Πένες ή Βίδες
  • αλάτι χοντρό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο καυτο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και στρώνετε το ταψί του φούρνου σας με λαδόκολα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός από τη μοτσαρέλα) και τα ζυμώνετε για αρκετή ώρα μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. 
  2. Χωρίζετε το μείγμα κιμά σε 18 όσο το δυνατόν ίσα μέρη τα πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια και μετά τα ανοίγετε ελαφρώς μέσα στη παλάμη σας, βάζετε στο κέντρο τους από ένα κυβάκι μοτσαρέλας και μετά σκεπάζετε τη μοτσαρέλα με το μείγμα φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως το τυρί. Αραδιάζετε τα κεφτεδάκια στο ταψί και τα ψήνετε για 20 λ περίπου ή μέχρι να αλλάξουν χρώμα απ΄ όλες τις πλευρές. 
  3. Για τη σάλτσα: Εν τω μεταξύ, ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το σάλτσα και τα τριμμένα καρότα και τα μαγειρεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λ περίπου ή μέχρι να ζεσταθεί καλά η σάλτσα. Μετά ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 15 λ περίπου ή μέχρι ψηθούν μέχρι μέσα τα κεφτεδάκια. 
  4. Για το ζυμαρικό: Παράλληλα βράζετε το ζυμαρικό σας, σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι, νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε καλά το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα το περιχύνετε με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, ανακατεύετε και το σερβίρετε ζεστό μαζί με τα ζεστά κεφτεδάκια και τη σάλτσα τους. 

Δοκιμασμενη !!!,

Συνταγή: Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας

 

Εδω βρηκαμε αυτην την υπεροχη συνταγη με Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!! ….Δοκιμαστε την και μοιραστειτε μαζι μας και με τους αγαπημεους σας τις εντυπωσεις σας
#Κεφτεδάκια #γεμιστά #με #μοτσαρέλα #σε #σάλτσα #ντομάτας #Συνταγές #Sintayesgr

Related posts

Συνταγη για Ζυμαρικά στον φούρνο με μπρόκολο και τυριά

admin

Συνταγη για Μακαρονοσαλάτα με φαρφάλες, γιαούρτι και κοτόπουλο

admin

Συνταγη για Πένες στο φούρνο με μπέικον και μανιτάρια | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Πένες με κοτόπουλο και μοτσαρέλα | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Αρνάκι μελωμένο στη γάστρα με χοντρά μακαρόνια | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Νιόκι στο φούρνο με αρακά και ζαμπόν

admin

Συνταγη για Ρύζι μπασμάτι (basmati) με ξηρούς καρπούς και άνηθο

admin

Συνταγη για Mac and Cheese με μπέικον

admin

Συνταγη για Σπαγγέτι Amatriciana αγαπημένη ιταλική συνταγή | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Κοχυλάκι με κιμά σε ροζ κρέμα ντομάτας

admin

Συνταγη για: Μακαρόνια με κοτόπουλο και σάλτσα πέστο

admin

Συνταγη για Κρεμώδη σπαγγέτι με κολοκυθάκια και μανιτάρια

admin