Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Πρωινές γεύσεις

Συνταγη για Πασχαλινά κουλουράκια, εύκολα & πεντανόστιμα | Kalikantzaros.gr

Σημερα μαγειρευουμε Πασχαλινά κουλουράκια, εύκολα & πεντανόστιμα | Kalikantzaros.gr

Πασχαλινά κουλουράκια του Τάσου Αντωνίου! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για βουτυράτα, τραγανά πασχαλινά κουλούρια.

Να θυμάστε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας βούτυρο για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Αν προτιμάτε πλούσια βουτυρένια γεύση, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αιγοπρόβειο βούτυρο. Η κουζίνα σας θα γεμίσει με ανεπανάληπτα αρώματα!

Δείτε ακόμα: 7 tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια εύκολα και γρήγορα

Πασχαλινά κουλουράκια

Print

Πασχαλινά κουλουράκια

Τα πασχαλινά κουλουράκια του Τάσου Αντωνίου! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για βουτυράτα, τραγανά πασχαλινά κουλούρια.

Ειδος φαγητου Γλυκά

Κουζινα Ελληνική

Αναζητηση συνταγης για Πασχαλινά κουλουράκια

Prep Time 30 λεπτά

Χρονος μαγειρεματος 20 λεπτά

Συνολικος χρονος 50 λεπτά

Μεριδες 30

Calories 230θερμίδες

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25 γρ. πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα, ένα αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμειγνύουμε τα υλικά με το σύρμα ή με το φτερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πολύ το μείγμα για να μη σκληρύνει η ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

  • Αφού κρυώσει, την χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και ξεκινάμε το πλάσιμο. Ρολάρουμε τη ζύμη στον πάγκο, μέχρι να έχουμε μακρόστενα κορδόνια. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Είναι σημαντικό όλα τα σχήματα να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.

  • Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού για να γυαλίσουν.

  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Τα κουλουράκια είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο και λαμπερό χρώμα!

Εδω βρηκαμε αυτην την υπεροχη συνταγη

Μαγειρεψτε ευκολα Πασχαλινά κουλουράκια, εύκολα & πεντανόστιμα | Kalikantzaros.gr Δοκιμαστε την και μοιραστειτε μαζι μας και με τους αγαπημεους σας τις εντυπωσεις σας
#Πασχαλινά #κουλουράκια #εύκολα #πεντανόστιμα #MamaPeinaogr

Related posts

Συνταγη για μαρμελάδα λεμόνι με τζίντζερ σε 1 ώρα

admin

Συνταγη για Κέικ μπανάνα (banana bread) | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Scones με πατάτα για αλμυρόγλυκους συνδυασμούς

admin

Συνταγη για Γκουακαμόλε, το δροσερό, υγιενό & γευστικά πληθωρικό Μεξικάνικο ντιπ | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για σε 10 λεπτά, εύκολη γκρανόλα σε μπάρες

admin

Συνταγη για αυγά σύννεφα γιγάντικα, πουπουλένια | Pandespani

admin

Συνταγη για Pancakes με μέλι, συνταγή για αφράτα και πεντανόστιμα | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Grape Escape, το μέλλον του οινοτουρισμού στην Ελλάδα | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Το πιο νόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας σε 30′ | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Μπάρες δημητριακών έτοιμες σε 10 λεπτά | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Μπουρέκια με κολοκύθα και σταφίδες – από την Σαλαμίνα

admin

Συνταγη για Ομελέτα στο τηγάνι εύκολη και γρήγορη | Kalikantzaros.gr

admin