Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Ογκρατέν

Συνταγη για Πατάτες με κιμά ογκρατέν | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

Σημερα μαγειρευουμε Πατάτες με κιμά ογκρατέν | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

Πατάτες με κιμά ογκρατέν σε υπέροχη κρεμμώδη σάλτσα τυριού. Η απογείωση της γεύσης στο μεγαλείο της!  Μια συνταγή της Μπέτυ Κρόκερ (από εδώ) για ένα εξαίσιο πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε με την οικογένειά σας αλλά και τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 4 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κοφτές κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 340 γρ. τυρί τσένταρ (3 φλιτζάνια) τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη 
  • 1.200 γρ. περίπου πατάτες μικρού μεγέθους, καθαρισμένες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο ταψί με διάμετρο βάσης 23×33 εκ. περίπου.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, τη 1 κ.σ. βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί καλά βάζετε το κιμά, τον αλατοπιπερώνετε και τον σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά  για 5-7 λ μέχρι να ψηθεί και αλλάξει χρώμα. 
  3. Σε μια κατσαρολίτσα λιώνετε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2 λ περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς με γρήγορες κινήσεις για 1-2 λ.
  4. Αφαιρείτε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, ρίχνετε το θυμάρι και το γάλα και ανακατεύετε καλά. Ξαναβάζετε τη κατσαρολίτσα στη φωτιά και συνεχίζετε το διαρκές ανακάτεμα για 1 λ από την ώρα που θα πάρει βράση μέχρι να πήξει ελαφρώς. Το βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα 2/3 τυρί τσένταρ (2 φλ.) και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
  5. Στρώνετε τις μισές πατάτες στο ταψί, φροντίζοντας να μην αφήνετε κενά, τις αλατίζετε ελαφρώς, από πάνω απλώνετε το κιμά και τέλος πάνω από το κιμά στρώνετε τις υπόλοιπες πατάτες τις οποίες αλατίζετε. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα τυριού και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια ισομερώς.
  6. Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας για 50 λ. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 1/3 τριμμένο τσένταρ (1 φλ.) και συνεχίζετε το ψήσιμο χωρίς το αλουμινόχαρτο για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες και ροδίσει το φαγητό. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να σταθεί και μετά το σερβίρετε. 

Δοκιμασμενη !!!,

Συνταγή: Πατάτες με κιμά ογκρατέν

 

Εδω βρηκαμε αυτην την υπεροχη συνταγη

Μαγειρεψτε ευκολα Πατάτες με κιμά ογκρατέν | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!! Δοκιμαστε την και μοιραστειτε μαζι μας και με τους αγαπημεους σας τις εντυπωσεις σας
#Πατάτες #με #κιμά #ογκρατέν #Συνταγές #Sintayesgr

Related posts

Συνταγη για Πατάτες ογκρατέν με κοτόπουλο και μπεσαμέλ (Video) | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Πατάτες ογκρατέν με τέσσερα τυριά | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Κολοκυθάκια ογκρατέν | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Μελιτζάνες και κολοκυθάκια ογκρατέν | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Μπρόκολο και κουνουπίδι Ογκρατέν | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Κουνουπίδι με ζυμαρικό κοχύλι ογκρατέν | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Μελιτζάνες ογκρατέν με μυρωδικά στο φούρνο | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Πατάτες ογκρατέν με τυριά ζαμπόν και μπέικον | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Κολοκυθάκια ογκρατέν στο φούρνο | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Πατάτες ογκρατέν | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Πεντανόστιμες πατάτες ογκρατέν | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Λαχανικά ογκρατέν στο φούρνο | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin