Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Σαλάτες

Συνταγη για Πράσινη σαλάτα με κινόα, ρόκα και αβοκάντο

Σημερα μαγειρευουμε Πράσινη σαλάτα με κινόα, ρόκα και αβοκάντο

Πράσινη σαλάτα με κινόα, ρόκα και αβοκάντο
Πράσινη σαλάτα με κινόα, ρόκα και αβοκάντο, ακατέργαστο ρύζι και κόκκινα φρούτα

Φρέσκια, πολύ γευστική, πλούσια σε υλικά και χρώμα, και ακόμη πλουσιότερη σε υφή. Αυτή η πράσινη σαλάτα με κινόα, ρόκα και αβοκάντο δεν αρκείται στο να εμπλουτίζει μια ουδέτερη βάση, όπως η κινόα, με άλλα λαχανικά, αλλά συνδυάζει ετερόκλητα στοιχεία για να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο που λειτουργεί και ως πλήρες γεύμα.

Χάρη στους χορτοφάγους, η κινόα ξέφυγε απ’ τη Νότια Αμερική, όπου αποτελούσε βασική τροφή και έγινε τα τελευταία χρόνια μια υπερτροφή του πλανήτη. Θεωρείται ψευτοδημητριακό και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες – 13% -, εξ ου και οι bodybuilders ανήκουν επίσης στους πρώτους που την υιοθέτησαν και την έβαλαν στη διατροφή τους.

Πράσινη σαλάτα με κινόα, ρόκα και αβοκάντο

Κινόα και διατροφική αξία και γεύση

Η κινόα είναι ισορροπημένη στα αμινοξέα (πρωτεΐνες), περιέχει τα χρήσιμα για την καρδιά Ω-3 λιπαρά, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο, βιταμίνες Α και του συμπλέγματος Β, και είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Επίσης, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (ενδείκνυται για διαβητικούς), είναι εύπεπτη και ελεύθερη γλουτένης.
Ως προς τις θερμίδες, τα 100 γραμάρια μαγειρεμένης κινόα, περίπου 2/3 ενός φλυτζανιού αποδίδουν 120 θερμίδες – το ένα φλυτζάνι (=185 γραμ.) 220 θερμίδες. Όλες θαυμάσιες.

Εν ολίγοις, η κινόα έχει όλα τα καλά. Αλλά δεν έχει γεύση. Στην καλύτερη περίπτωση την περιγράφεις ως ουδέτερη για να μην πεις αδιάφορη. Γι’ αυτό και πάντα εμπλουτίζεται με άλλα νόστιμα υλικά, για να μην είναι βαρετή.

Κάναμε αυτή τη πράσινη σαλάτα με κινόα, ρόκα και αβοκάντο άκρως νόστιμη, υγιεινή και διαφορετική. Για να αρέσει σε όλους. Και κυρίως στους δύσκολους και στους vegan, που μάλλον μπούχτισαν από ίδιες και συχνά επίπεδες σαλάτες με τους συγκεκριμένους σπόρους. Αφού, μια απλή σαλάτα κινόα ανήκει στα πρώτα πιάτα που προσθέτει ένα μαγαζί στο μενού του, νομίζοντας ότι αρκεί για να καλύψει την χορτοφαγική κατηγορία.

Εδώ, η σαλάτα έχει τους δροσερούς και πικάντικους τόνους απ’ την μικρόσωμη, άγρια ρόκα και την πράσινη πιπεριά αλλά και τους όξινους απ΄την βινεγκρέτ και τα φρούτα. Η μαλακιά, πρωτεϊνούχα κινόα αναμειγνύεται με το ακατέργαστο ρύζι και το βουτυρέ αβοκάντο. Ό,τι λιώνει στο στόμα δεν είναι πλαδαρό, αντιθέτως αποκτάει εμβόλιμη υφή απ’ τους κόκκους του ρυζιού. Την κόντρα και την τραγανότητα ενισχύουν επιπλέον οι κολοκυθόσποροι. Και βέβαια τα φρούτα, κόκκινα βατόμουρα και μύρτιλα προσφέρουν γλύκα, οξύτητα και μια στυφάδα, ταιριαστή στο σύνολο. Δοκιμάστε την!


Κάνατε αυτή τη συνταγή;
Βάλτε την στο Instagram με tag @pandespani_deliciousideas
& hashtag #pandespani

και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια


Πράσινη σαλάτα με κινόα, ρόκα και αβοκάντο

Πράσινη σαλάτα με κινόα, ρόκα και αβοκάντο, ρύζι και φρούτα

Προετοιμασία: 15 λεπτά. 30 λεπτά όλα μαζί. Ετοιμάστε τα λαχανικά και τη σάλτσα όσο βράζει το ρύζι και η κινόα.

Υλικά (για 4 άτομα)
90 γρ. άγρια ρόκα
185 γρ. (1 φλ.) κινόα κατά προτίμηση ελληνική βιολογική
150 γρ. μείγμα ρυζιού (αναποφλοίωτο, μαύρο άγριο και καφέ)
2 ώριμα αβοκάντο σε κύβους
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές ροδέλες
προαιρετικά: 1 μικρό αγγούρι χωρίς τα σπόρια κομμένο σε κύβους

για τη βινεγκρέτ
χυμός από 1 λεμόνι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.γ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το σερβίρισμα
150-200 γρ. κόκκινα φρούτα όπως κόκκινα βατόμουρα, μύρτιλα κλπ.
2 κ.σ. κολοκυθόσποροι
προαιρετικά: φλούδες παρμεζάνας

Βράζετε την κινόα και το ρύζι: Πλένετε την κινόα και τη βάζετε σε κατσαρόλι με διπλάσιο νερό (2 φλ.) και 1/2 κ.γ. αλάτι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά να απορροφήσουν οι σπόροι το νερό. Σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε 10 λεπτά.
Βράσιμο κινόα και ρυζιού, και κόψιμο αβοκάντο σε κύβουςΞεπλένετε το ρύζι και το βράζετε αντίστοιχα σε 3πλάσιο νερό με 1/2 κ.γ. αλάτι (περί τα 20 λεπτά). Αφήνετε να κρυώσει αντίστοιχα.
Ανακατεύετε με πιρούνι την κινόα να αφρατέψουν οι κόκκοι και την μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το ρύζι και όλα τα υλικά εκτός απ’ τη ρόκα, τα φρούτα και τους κολοκυθόσπορους.

Σαλάτα κινόα με ακατέργαστο ρύζι, λαχανικά και αβοκάντοΕτοιμάζετε τη βινεγκρέτ και τη ρόκα: Χτυπάτε τη βινεγκρέτ. Βάζετε τη ρόκα σε μπολ και την ανακατεύετε πολύ καλά με 2 κ.σ. από την βινεγκρέτ. Προσθέτετε την υπόλοιπη βινεγκρέτ στο μείγμα των υλικών και αναμειγνύετε.

Πράσινη σαλάτα με κινόα, ρόκα και αβοκάντο

Σερβίρισμα: Μεταφέρετε σε πιατέλα ή πιάτα το μείγμα ρυζιού με κινόα και αβοκάντο και προσθέτετε πάνω την ρόκα και μερικές φλούδες παρμεζάνας. Βάζετε τα κόκκινα βατόμουρα και τα μύρτιλα τριγύρω και ρίχνετε στην πράσινη σαλάτα τους κολοκυθόσπορους.

Print Friendly, PDF & Email

Εδω βρηκαμε αυτην την υπεροχη συνταγη

Μαγειρεψτε ευκολα Πράσινη σαλάτα με κινόα, ρόκα και αβοκάντο Δοκιμαστε την και μοιραστειτε μαζι μας και με τους αγαπημεους σας τις εντυπωσεις σας
#Πράσινη #σαλάτα #με #κινόα #ρόκα #και #αβοκάντο

Related posts

Συνταγη για Σαλάτα παντζάρι με κάστανα και σάλτσα ταχίνι: Έργο τεχνης! | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Δροσερή πατατοσαλάτα με αβοκάντο και σος γιαουρτιού

admin

Συνταγη για Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και ψητές γαρίδες

admin

Συνταγη για πράσινη σαλάτα με νεκταρίνια και σως σταφυλιού

admin

Συνταγη για Πατατοσαλάτα γιορτινή σε φόρμα | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για για καλοκαιρινή σαλάτα με ψητή μελιτζάνα

admin

Συνταγη για Σαλάτα του σεφ εύκολη και χορταστική | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Ρυζοσαλάτα με τόνο | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Μεσογειακή κοτοσαλάτα με dressing γιαουρτιού

admin

Συνταγη για Σαλάτα με ρόδι και κατσικίσιο τυρί | Kalikantzaros.gr

admin

Συνταγη για Καπονάτα Μελιτζάνας από τη … Σικελία | Συνταγές – Δοκιμασμενη !!!

admin

Συνταγη για Light συνταγές: Οι 5 πιο γευστικές σαλάτες που θα θέλεις να τρως κάθε μέρα

admin