Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Hobbies

Τέλεια χόμπι που μπορείς να ξεκινήσεις σε κάθε ηλικία

Και ποιος λέει πως δεν μπορείς να πας για bungee jumping στα 60 σου; Καλή φυσική κατάσταση και υγεία να έχεις, και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αν, όμως, η φυσική σου κατάσταση δεν είναι αυτή που ήταν στα 20, και αυτό που ψάχνεις είναι κάτι με λιγότερες προϋποθέσεις –ίσως και λίγο λιγότερο άγχος− τα χόμπι που ακολουθούν είναι καλύτερες εναλλακτικές από το bungee jumping.

Φωτογραφία: Όχι, δε χρειάζεσαι πανάκριβο εξοπλισμό για να ξεκινήσεις –μπορεί να τον θελήσεις αν το πάρεις πραγματικά ζεστά, αλλά προϋπόθεση το να τον έχεις από την αρχή δεν είναι. Η φωτογραφία συνδυάζει νέες γνώσεις, που κρατούν το μυαλό σε εγρήγορση, και ωραίες βόλτες στη φύση ή στην πόλη, για να κάνεις εξάσκηση συνδυάζοντας το τερπνό μετά του ωφελίμου. Μαθήματα και λέσχες υπάρχουν πολλά, εμείς ξεχωρίσαμε αυτό εδώ το σεμινάριο Mobile Photography  (150€ για 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις) για το οποίο ο μόνος εξοπλισμός που θα χρειαστείς είναι το κινητό σου τηλέφωνο.

Κατασκευή κοσμήματος: Αν η χειροτεχνία ήταν το αγαπημένο σου μάθημα στο σχολείο, θα διαπρέψεις στο νέο σου χόμπι –και θα κάνεις και τους δικούς σου ανθρώπους χαρούμενους, με τα τέλεια δωράκια που θα τους φτιάχνεις. Μαθήματα κατασκευής κοσμήματος γίνονται, μεταξύ άλλων, στο Ash in Art, μια φορά την εβδομάδα, με κόστος 40€ τον μήνα. 

Δημιουργική γραφή: Μη γελάς, υπάρχουν σπουδαίοι συγγραφείς που δεν είχαν γράψει ούτε λέξη μέχρι τα 50 τους (ο Ντανιέλ Τσαβαρία είναι ένας από αυτούς που αξίζει να ανακαλύψεις). Και σπουδαίος συγγραφέας να μη γίνεις, το να γράφεις ιστορίες είναι ένα πολύ διασκεδαστικό χόμπι, κρατά το μυαλό σε εγρήγορση πολύ περισσότερο από τα σταυρόλεξα, ακονίζει την φαντασία σου και βοηθά να εκτιμήσεις καλύτερα και βαθύτερα τη λογοτεχνία που ενδεχομένως ήδη διαβάζεις. Σεμινάρια δημιουργικής γραφής είναι γεμάτη η Αθήνα –ένα από αυτά που ξεκινούν νέο κύκλο άμεσα είναι του Μικρού Πολυτεχνείου, με κόστος περί τα 80€ τον μήνα, συν 50€ άπαξ για την εγγραφή. 

Pilates: Ένας δημιουργικός τρόπος εκγύμνασης με έμφαση στην ενδυνάμωση του κέντρου του σώματος, για τη βελτίωση της ευλυγισίας και της ισορροπίας, το Pilates πραγματοποιείται πάνω σε στρώματα, με ειδικά όργανα γυμναστικής και είναι κατάλληλο για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Προγράμματα θα βρεις σχεδόν σε κάθε γυμναστήριο κάθε γειτονιάς, και δωρεάν στο ΚΠΙΣΝ, στο καταπράσινο ξέφωτο του πάρκου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, κάποιες μέρες πολύ νωρίς το πρωί, κάποιες τα απογεύματα. 

 

Source link

Related posts

Μήπως να μάθεις μια ξένη γλώσσα;

admin

Τι να ξεκινήσω φέτος δωρεάν;

admin

Πού θα μάθω σκάκι online;

admin

Τα καλύτερα μέρη για water sports στην Αττική

admin

Σούπερ ιδέες για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά

admin

Πού θα κάνουμε παγοδρόμιο στην Αθήνα;

admin

Οι καλύτερες ποδηλατάδες στην Αθήνα

admin

Αυτοί οι γρίφοι θα τεστάρουν το IQ σας!

admin

Ποια είναι η ευκολότερη γλώσσα για να μάθεις;

admin

Πώς θα μάθω να τραγουδάω;

admin

Τέλεια σημεία για να βγάλετε φωτογραφίες στην Αθήνα

admin

Ντεκουπάζ: Όσα πρέπει να ξέρεις

admin