Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Σεξουαλικοτητα

Τι επιλογές υπάρχουν για τους άνδρες με ανεσταλμένη εκσπερμάτιση που θέλουν να τεκνοποιήσουν;Τι επιλογές υπάρχουν για τους άνδρες με ανεσταλμένη εκσπερμάτιση που θέλουν να τεκνοποιήσουν;

Ο άνδρας που υποφέρει από ανεσταλμένη εκσπερμάτιση δεν καταφέρνει να εκσπερματίσει, παρόλο που το σώμα του παράγει σπέρμα. Ο άνδρας μάλιστα μπορεί να νιώθει την ευχαρίστηση του οργασμού, χωρίς όμως να εκτινάσσεται το σπέρμα από το πέος κατά την κορύφωση.

Κατά συνέπεια η ανεσταλμένη εκσπερμάτιση συνιστά συνήθως πρόβλημα για τα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν. Μάλιστα, οι σύγχρονες επιστημονικές μέθοδοι δίνουν τη δυνατότητα συλλογής σπέρματος από άνδρες με ανεσταλμένη εκσπερμάτιση καθιστώντας την τεκνοποίηση δυνατή. Αυτές είναι:

– Δονητικός ερεθισμός πέους (PVS): Εφαρμόζεται μια συσκευή που προκαλεί δονήσεις στην κορυφή του πέους. Οι δονήσεις αυτές μεταφέρονται από τα αισθητικά νεύρα στον νωτιαίο μυελό και πυροδοτείται η εκσπερμάτιση. Η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική για το 60% των ασθενών, αλλά στους άνδρες με τραυματισμούς στον νωτιαίο μυελό μπορεί να μην έχει καλά αποτελέσματα. Η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί είτε στο ιατρείο είτε στο σπίτι.

– Ηλεκτροδιέγερση: Η διαδικασία αυτή συνήθως πραγματοποιείται ενώ ο ασθενής βρίσκεται υπό γενική αναισθησία. Περιλαμβάνει την ηλεκτροδιέγερση των νεύρων που συμμετέχουν στην εκσπερμάτιση, τα οποία βρίσκονται κοντά στον προστάτη αδένα με ένα εργαλείο που εισέρχεται από το ορθό. Η διέγερση αυξάνεται σταδιακά μέχρι ο άνδρας να φτάσει σε εκσπερμάτιση.

– Σπερμοληψία από τους όρχεις: Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται λήψη σπερματοζωαρίων άμεσα από τους όρχεις τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Είναι πολύ σημαντικό το κάθε ζευγάρι να συζητήσει με τον ιατρό του και να επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, 10:20

Source link

Related posts

Νέα χειρουργική αντιμετώπιση για τον ισχαιμικό πριαπισμό

admin

Ποια σχέση μπορεί να έχει το μεγάλο επώδυνο δάχτυλο του ποδιού με τη στυτική δυσλειτουργία;

admin

Πώς να μιλήσει κάποιος στα παιδιά για τη στύση

admin

Πώς γίνεται η επιλογή ανάμεσα στις προτεινόμενες θεραπείες για την αντιμετώπιση του υπογοναδισμού

admin

Πόσο συχνή είναι η σεξουαλική παρενόχληση;

admin

Πόσο γρήγορα αλλάζει η ορμονική θεραπεία τα χαρακτηριστικά του προσώπου των διεμφυλικών ατόμων;

admin

Η κακή διατροφή μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική ορμή των νέων

admin

Η αμφίδρομη σχέση κατάθλιψης και στυτικής δυσλειτουργίας

admin

Το άγχος και ο πόνος κατά τη γυναικεία πυελική εξέταση

admin

Γιατί είναι απαραίτητος ο ύπνος για τη σεξουαλική υγεία;

admin

Σχετίζονται η συστολική, η διαστολική και η παλμική αρτηριακή πίεση με τη στυτική δυσλειτουργία;

admin

Ποια είναι τα αίτια της απώλειας της αισθητικότητας του πέους;

admin