Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Hobbies

Τι να ξεκινήσω φέτος δωρεάν;

Δωρεάν μαθήματα από την «Αλληλεγγύη» του Athens Fringe Network

Ένα εθελοντικό δίκτυο αλληλοβοήθειας ξεκινά τρεις φορές τον χρόνο δωρεάν μαθήματα κάθε είδους. Για το πρώτο τρίμηνο του 2018, αυτά περιλαμβάνουν αγγλικά αρχαρίων και μεσαίου επιπέδου, θεατρικό αυτοσχεδιασμό, φιλοσοφία, salsa, γαλλικά αρχαρίων, δημιουργική γραφή, μουσικά όργανα, θεωρία της μουσικής, ρέικι, υποκριτική και ελεύθερο σχέδιο. Η περίοδος εγγραφών ξεκινάει την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και διαρκεί έως και την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινές, 12.00-17.00. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ως και δύο μαθήματα από το πρόγραμμα δωρεάν, πληρώνοντας απλώς μια εγγραφή της τάξης των 15€. Περισσότερες πληροφορίες εδώ και πρόγραμμα μαθημάτων εδώ. 

Δωρεάν μαθήματα και γυμναστική στο ΚΠΙΣΝ

Πολλά και ενδιαφέροντα μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια ενηλίκων προσφέρει σταθερά (και πάντα δωρεάν) κάθε μήνα το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τον Ιανουάριο, το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαθήματα υπολογιστών για άτομα άνω των 65, γιόγκα, τάι τσι, εισαγωγή στον κώδικα και mat pilates. Οι έχοντες πιτσιρίκια, ρίξτε μια ματιά και εδώ για τα παιδικά τμήματα.

Δωρεάν μαθήματα υπολογιστών για νέους 18 έως 24 ετών

Στις 29 Ιανουαρίου ξεκινούν στο ΕΛ/ΛΑΚ στο κέντρο της Αθήνας τρία τμήματα δωρεάν μαθημάτων για νέους 18 έως 24 ετών. Μοναδική προϋπόθεση για την παρακολούθησή τους είναι η καλή γνώση αγγλικών –δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία σε κάποιο από τα αντικείμενα των μαθημάτων. Τα τμήματα αφορούν την Εισαγωγή στο 3D Printing, το Web Design και τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, και την εξοικείωση με το Office (επεξεργαστή κειμένου, λογιστικά φύλλα, powerpoint και βάσεις δεδομένων) μέσω του ανοιχτού λογισμικού LibreOffice. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, και θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, από τρεις ώρες την φορά. Εγγραφές εδώ. 

Μαθήματα ξένων γλωσσών (και όχι μόνο) στα Κοινωνικά Φροντιστήρια

Πολλοί δήμοι μεγάλων και μικρότερων πόλεων «τρέχουν» κοινωνικά φροντιστήρια, τα οποία εκτός από ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές λυκείου, προσφέρουν και δωρεάν μαθήματα ενηλίκων. Στον Δήμο Δάφνης, για παράδειγμα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκινά από την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου δωρεάν μαθήματα ιταλικών (εγγραφές στο Δημαρχείο και στο τηλέφωνο 2132085505). Κάντε μια αναζήτηση στο Google με τις λέξεις «κοινωνικό φροντιστήριο» και το όνομα του δήμου σας, ή ρίξτε μια ματιά στη σχετική λίστα εδώ και… εκπλαγείτε ευχάριστα.

Δωρεάν μαθήματα στο Καλλιτεχνείο Αχαρνών 

Ο δραστήριος καλλιτεχνικός πολυχώρος του Καλλιτεχνείου (Αθ. Χειλίου 16, Αχαρνές, τηλ: 210 2445788) ξεκινά κάθε φθινόπωρο, αλλά και σε διαφορετικές περιόδους μέσα στη χρονιά, νέα τμήματα μαθημάτων που περιλαμβάνουν από φωτογραφία και νοηματική γλώσσα μέχρι χειροποίητο κόσμημα και θεατρικό παιχνίδι. Μέσα στον Ιανουάριο, για παράδειγμα, ξεκινά νέο τμήμα μαθημάτων φωτογραφίας. Λεπτομέρειες εδώ και αιτήσεις για να ενημερώνεστε για τα νέα προγράμματα που ξεκινούν εδώ. 

Source link

Related posts

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Scuba Diving

admin

Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας στην Αθήνα!

admin

Τέλεια καφέ για «ψαγμένα» επιτραπέζια

admin

Online βιντεοπαιχνίδια για να κολλήσεις

admin

TastePlease: Οι σεφ της διπλανής πόρτας

admin

Σούπερ ιδέες για να διασκεδάσεις με την παρέα σου

admin

Η Νύχτα Ιδεών φέρνει δωρεάν συναυλίες και εκδηλώσεις

admin

Πού θα μάθω σκάκι online;

admin

Οι βραδιές στο Αστεροσκοπείο επιστρέφουν

admin

Τέλεια χόμπι που μπορείς να ξεκινήσεις σε κάθε ηλικία

admin

Πού θα βρω online μαθήματα σκίτσου;

admin

Αυτά τα τεστ παρατηρητικότητας θα σε ζορίσουν πολύ

admin