Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι

Τι πραγματικά σημαίνει φιλοσοφία – Αρχαία Ελληνικά

Οι απόψεις και γνώμες, που, κατόπιν έρευνας, ταράζουν τα νερά της κατεστημένης πληροφόρησης, σίγουρα θα βρουν στην διαδρομή παράλογους πολέμιους. Ο δρόμος της πραγματικής γνώσης δεν είναι καθόλου εύκολος. Δεν χρειάζεται, όμως, να συμφωνήσουν όλοι μαζί σας, κάτι που ούτως ή άλλως είναι απίθανο. Καμιά φορά μάλιστα στους δέκα ακούει μόνο ο ένας.

Ωστόσο, η προσωπική επιτυχία του καθενός, βασίζεται στο γεγονός, ότι ανοίγει συζητήσεις, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω έρευνα σε οποιονδήποτε τομέα. Τεχνολογία, θετικές επιστήμες, ιατρική, πολιτική, ιστορία είναι μερικοί από τους τομείς, που, όταν το «κυνήγι» πληροφοριών γίνεται με μυαλό και μάτια ανοιχτά, υπάγονται στην μεγάλη κατηγορία της φιλοσοφίας.

Ναι, καλά ακούσατε. Φιλόσοφος δεν είναι αυτός, που κάθεται και «αραδιάζει» «θεωρητικούρες», όπως μας «διδάσκουν» σήμερα, την εποχή της διαστρέβλωσης όλων των εννοιών. Φιλόσοφος είναι ο καθένας, ο οποίος αναζητεί την αλήθεια πάνω στο αντικείμενο του. Άλλωστε στην Αρχαία Ελλάδα φιλόσοφοι, ονομάζονταν οι γιατροί, οι φυσικοί, οι αναλυτές και γενικά όλοι αυτοί που έψαχναν το αληθές. Οι ψαγμένοι, δηλαδή, με λόγια της πιάτσας.

Οι φιλόσοφοι, εν κατακλείδι, είναι αυτοί που ενοχλούν, γιατί ψάχνουν. Και όποιος ψάχνει, βρίσκει. Και όποιος βρίσκει ανάβει σπίρτο, «πυροδοτώντας» την όρεξη κι άλλων να ψάξουν. Κατά αυτόν τον τρόπο επέρχονται ουσιαστικές αλλαγές και πραγματική πρόοδος σε κράτη και κοινωνίες.

Αυτό δεν αρέσει καθόλου στους «βολεμένους» της υπόθεσης, πολλοί από τους οποίους παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, ως προοδευτικούς, ενώ στην ουσία είναι άκρως οπισθοδρομικοί. Ο φθόνος τους απέναντι σ’ αυτούς, οι οποίοι έχουν προσωπική άποψη και δεν παπαγαλίζουν θεωρίες, γεννά σιγά-σιγά μίσος.

Έτσι «βολεμένοι» και «ξερόλες» χλευάζουν τις απόψεις των φιλοσόφων της εποχής μας.

Στην συνέχεια, μη μπορώντας να αντικρούσουν την γνώση που ξεπροβάλλει, «πετροβολούν» τους ίδιους τους ερευνητές. Εντούτοις, ότι βρίσκεται ψηλά δύσκολα πέφτει. Αντίθετα ανθίσταται και στο τέλος δικαιώνεται.

Source link

Related posts

Θεόφραστος – Theophrastus | Αρχαία Ελληνικά

admin

Αριστοτέλης – Ο μεγαλύτερος της επιστήμης – Αρχαία Ελληνικά

admin

Το Παράδοξο του Επίκουρου – Αρχαία Ελληνικά

admin

Η Κοσμολογία του Δημόκριτου – Αρχαία Ελληνικά

admin

Αρχιμήδης – Αρχαία Ελληνικά

admin

Τα 4 παράδοξα του Ζήνωνος – Αρχαία Ελληνικά

admin

Σωκράτης ο σωτήρας του Λόγου της ψυχής

admin

Θεόφραστος – Theophrastus – Αρχαία Ελληνικά

admin

Οι δέκα θέσεις της Στωικής Φιλοσοφίας – Αρχαία Ελληνικά

admin

Αρίστιππος ο Κυρηναίος – Αρχαία Ελληνικά

admin

Επίκουρος – Ο θάνατος για μας είναι ένα τίποτα… – Αρχαία Ελληνικά

admin

Ξενοφών ο Αθηναίος μαθητής του Σωκράτη – Αρχαία Ελληνικά

admin