Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Σεξουαλικοτητα

Γιατί το σπέρμα κάποιων ανδρών έχει κίτρινο χρώμα;


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 15:29

Γιατί το σπέρμα κάποιων ανδρών έχει κίτρινο χρώμα;

Το σπέρμα έχει συνήθως ένα λευκό-γκρι χρώμα, αλλά σε κάποιους άνδρες ενδέχεται να είναι κίτρινο. Εάν όμως το κίτρινο χρώμα συνιστά μια σημαντική αλλαγή στη χρώση του σπέρματος ενός άνδρα, είναι πιθανό να είναι ενδεικτικό ενός υποκείμενου προβλήματος υγείας. Κάποιες πιθανές αίτιες που σχετίζονται με το κίτρινο χρώμα σπέρματος είναι:

  • Η ύπαρξη ούρων στο σπέρμα: Τόσο το σπέρμα όσο και τα ούρα μεταφέρονται μέσω της ουρήθρας έξω από το σώμα, είναι πιθανό λοιπόν η κίτρινη χρώση στο σπέρμα να οφείλεται στην ανάμιξή του με ούρα. 
  • Ίκτερος: Συμβαίνει όταν το ήπαρ αντιμετωπίζει προβλήματα κατά τη διάσπαση της μπιλιρουμπίνης, ενός παραπροϊόντος της καταστροφής των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Συνήθως ο ίκτερος προκαλεί κίτρινη χρώση στους οφθαλμούς, αλλά μπορεί επίσης να δώσει κίτρινο χρώμα στο δέρμα και το σπέρμα. 
  • Μη φυσιολογική αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων: Η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία ενδέχεται να απελευθερωθούν μέσω του σπέρματος, μια κατάσταση γνωστή ως πυοσπερμία. Επιπρόσθετα τα λευκά αιμοσφαίρια του σπέρματος μπορεί να του προσδώσουν ένα κίτρινο χρώμα. 
  • Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη όπως είναι η λοίμωξη από χλαμύδια ή γονόρροια μπορεί να προκαλέσει το κιτρίνισμα του σπέρματος παράλληλα με μια δυσάρεστη οσμή.
  • Αλλαγές στη διατροφή: Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν χρωστικές μπορεί να προκαλέσει κίτρινο σπέρμα. Η οσμή του σπέρματος κατά την εκσπερμάτιση μπορεί επίσης να αλλάξει εάν ο άνδρας καταναλώνει τροφές  με έντονη οσμή, όπως είναι το σκόρδο, το κρεμμύδι, το σπαράγγι ή το μπρόκολο.
  • Μη συχνή εκσπερμάτιση: Εάν ένας άνδρας δεν έχει εκσπερματίσει για πολύ μεγάλο διάστημα είναι πολύ πιθανό το σπέρμα να αναμιχθεί με ούρα.  

Σε γενικές γραμμές εάν το χρώμα του σπέρματος είναι ανοιχτό κίτρινο συνήθως δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας.  Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις στις οποίες ο άνδρας θα πρέπει να επισκεφθεί γιατρό, ιδιαίτερα εάν το χρώμα του σπέρματος είναι σκούρο κίτρινο και υπάρχουν και αλλά συμπτώματα όπως είναι η κίτρινη χρώση του δέρματος, ο πυρετός, η δυσάρεστη οσμή ή ο πόνος κατά την εκσπερμάτιση. 

Πηγή: andrologia.gr

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 16:58

Source link

Related posts

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον καρκίνο του πέους

admin

Μπορεί η υπερβολική παρακολούθηση πορνό να επηρεάσει τη στυτική λειτουργία;

admin

Η αγάπη ως εθισμός

admin

Σύφιλη, «ο μεγάλος υποκριτής»

admin

Επτά τρόποι ενίσχυσης της στυτικής λειτουργίας

admin

Γιατί η πανδημία έπληξε τη γυναικεία αναπαραγωγική υγεία;

admin

Μπορεί η αύξηση της κατανάλωσης καφεΐνης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας; 

admin

Νέα δεδομένα αναδεικνύουν την υποθεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

admin

Η κατανάλωση καφέ και η συχνότητα εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας

admin

Νέα θεραπεία ενδέχεται να αποκαταστήσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σε άτομα που έχουν προσβληθεί από τον HIV

admin

Γιατί η λήψη αντισυλληπτικών μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεγέθους των μαστών;

admin

Οι πιο διαδεδομένοι μύθοι που σχετίζονται με τη γονιμότητα

admin