Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Tips

Τρόποι να ξεπεράσεις τις φοβίες σου

Τρόποι να ξεπεράσεις τις φοβίες σου

Φοβίες όλοι έχουμε. Άλλες είναι εντελώς δικαιολογημένες, όπως για παράδειγμα αν κάποιος έχει δεχτεί επίθεση από ένα σκυλί, και μετά φοβάται τα σκυλιά. Άλλες είναι αδικαιολόγητες, παράξενες, κατάλοιπα της παιδικής ηλικίας… Φοβίες υπάρχουν πάρα πολλές, αλλά σιγά-σιγά, με τα κατάλληλα βήματα, όλες μπορούν να ξεπεραστούν. Ας δούμε μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις.

*Πρώτα, πρέπει να την αναγνωρίσεις. Να αναγνωρίσεις ότι αυτή η φοβία σού προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητά σου, και ότι δεν υπάρχει λόγος να την κρατάς μέσα σου και να σε βασανίζει. Μέχρι να παραδεχτείς ότι είναι ένα πρόβλημα, και ότι σκοπεύεις να το αντιμετωπίσεις, δεν θα καταφέρεις πολλά…

*Έπειτα, βρες ποια είναι η πηγή του φόβου σου. Σε τι εστιάζεται; Από πού προκύπτει; Είναι σημαντικό να εξετάσεις τον φόβο σου όσο πιο «επιστημονικά» και με ψυχρή λογική γίνεται. Όσο περισσότερο το εκλογικεύεις, τόσο πιο εύκολα θα το ξεπεράσεις.

*Μια τεχνική που μπορείς να δοκιμάσεις αν νιώθεις πως σε πιάνει παράλογος φόβος είναι να κάνεις απαλά χτυπήματα (ταπ-ταπ-ταπ) στους καρπούς και στα μηνίγγια σου. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις αλλά και να συγκεντρωθείς.

*Έλα σε επαφή με τους φόβους σου. Αν πρόκειται για κάτι χειροπιαστό – όπως, ξανά, τα σκυλιά – δοκίμασε σιγά-σιγά να έρχεσαι σε επαφή με σκυλιά που σίγουρα δεν θα σου κάνουν κακό. Όπως ένα γλυκούλι κουτάβι ή το πιστό σκυλί ενός φίλου σου, που ξέρεις ότι σε αγαπάει.

*Θυμήσου ότι, τις περισσότερες φορές, οι φοβίες βασίζονται σε παράλογες σκέψεις. Μην σταματήσεις να το σκέφτεσαι αυτό. Μερικές φορές, πρέπει να πιέζουμε τον εαυτό μας όσον αφορά τέτοια πράγματα.

*Δοκίμασε να καταγράφεις τις σκέψεις σου, όπως και τα πράγματα που σου προξενούν φόβο. Έχοντάς τα γραμμένα μπροστά σου, θα είναι πιο εύκολο να τα δεις με την ψυχρή λογική που αναφέραμε πιο πάνω.

*Μίλα σε κάποιον. Αν δεν νιώθεις έτοιμος να μιλήσεις με έναν ειδικό, ή αν πιστεύεις πως δεν είναι ανάγκη, μίλα σε έναν έμπιστο φίλο σου. Θα σε βοηθήσει να δεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά.

*Διάβασε. Μερικές φορές, το να διαβάζουμε πληροφορίες για έναν φόβο μας είναι αρκετό για να τον κατανοήσουμε καλύτερα. Ειδικά αν αυτό το βιβλίο ή άρθρο που διαβάζουμε είναι γραμμένο από έναν ειδικό. (Και όχι, ας πούμε, από έναν τυχαίο τύπο σε ένα φόρουμ.)

Εδω το βρηκαμε
#Τρόποι #να #ξεπεράσεις #τις #φοβίες #σου

Related posts

Διατροφικοί μύθοι στην προσπάθεια να «κάψετε» λίπος

admin

Η δωρεά οργάνων, ένα μοναδικό δώρο ζωής

admin

Γιατί φουσκώνετε και πως θα το αντιμετωπίσετε

admin

Φίλοι: Πως επηρεάζουν την διατροφή μας

admin

Έξι λόγοι που εξηγούν γιατί το λίπος στην κοιλιά παραμένει

admin

Ποιο ελληνικό υγιεινό πιάτο έχει ίδιες θερμίδες με δύο πιτόγυρα;

admin

Πώς θα περιορίσεις τον χρόνο στα social media

admin

Ένας άνθρωπος που θέλει να είναι μαζί σου, θα είναι μαζί σου χωρίς δικαιολογίες

admin

Πώς θα «χακάρεις» το μυαλό σου να υιοθετήσει καλές συνήθειες

admin

Υδατάνθρακες για ισορροπημένη διατροφή

admin

Πώς η γκρίνια μπορεί να σε αρρωστήσει

admin

Πώς να ξεπιαστώ; Μάθε τα 7 βήματα για να ανακουφίσεις τους πιασμένους μυς!

admin