Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Αγιον ορος

Βίντεο- Δείτε πως υποδέχτηκαν την αθώωση

Αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της . Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας κατέληξε πως δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 13 εμπλεκομενους για την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου.

Το μετά την αθωωτική απόφαση για τους 13 κατηγορούμενους στην υπόθεση της Μονης Βατοπαιδίου, αποφάσισε την άρση των δεσμεύσεων χρημάτων, μετόχων κ. ά που είχαν επιβληθεί για την υπόθεση με τρεις αποφασεις της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες του 2008, γράφει το newsit.gr.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την άρση των δεσμεύσεων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας το ακροατήριο ξέσπασε σε κλάματα και χειροκροτήματα ενώ φώναζαν «Άξιος» στον ηγούμενο Εφραίμ και Χριστός Ανέστη. Ακροατές άνοιξαν διάπλατα την πόρτα του δικαστηρίου για να περάσει ο .

«Ευχαριστούμε τον Θεό και την Παναγία για την αισία έκβαση της υποθέσεως και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε τον Θεό» δήλωσε αμέσως μετά ο ηγούμενος Εφραίμ.

Η απόφαση
Το δικαστήριο στο σκεπτικό του επεσήμανε ότι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν «λόγω ελλείψεως κυριως του υποκειμενικού στοιχειου του δόλου στο πρόσωπό τους και σε λίγες περιπτώσεις λόγω έλλειψης στοιχεων της αντικειμενικής υποστάσεως των αδικημάτων». Ωστόσο, το δικαστήριο με την απόφαση του αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες έκτασης αυτής ανήκουν στο δημόσιο.

Μεταξύ αυτών που κάθισαν στο εδώλιο αυτά τα δυο χρόνια ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.

Η σημερινή απόφαση του που αθώωσε τον και τον Πατέρα Αρσένιο είναι ιστορική. Το Βατοπέδι θα εξακολουθήσει να παράγει θρησκευτικό, πολιτισμικό και φιλανθρωπικό έργο, όπως πράττει εδώ και 10 αιώνες, τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο γνωστός δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ομόφωνη και πανηγυρική αθώωση του Κωνσταντίνου Γκράτζιου (πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΕΔ), τον οποίο υπερασπιστήκαμε από κοινού με τον καθηγητή Στέφανο Παύλου», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Και συνεχίζει: «Η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο στα δικαστικά χρονικά της χώρας και αποδεικνύει ότι όταν οι Δικαστές αγνοούν επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες και δικάζουν με μοναδικό κριτήριο το υλικό της δικογραφίας, τότε το αποτέλεσμα είναι το μόνο σύμφωνο με το Δίκαιο και την Αλήθεια.

Τέλος επιθυμώ ως πολίτης να εκφράσω τη χαρά μου γιατί λαμβάνει τέλος η περιπέτεια και ο διωγμός της ιστορικής Μονής Βατοπαιδίου, που απετέλεσε πλήγμα για το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία».

«Η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ίδια τη Δικαιοσύνη, για τη χώρα μας και για τους κατηγορουμένους και στέλνει τέσσερα ηχηρά μηνύματα:
1. Ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ικανοί, έντιμοι και γενναίοι δικαστές.
2. Ότι είναι εγκληματικό να κατασκευάζονται εν γνώσει ψεύτικα σκάνδαλα και να διασύρονται άδικα από πολιτικούς αντιπάλους κρατικοί λειτουργοί, και να διακόπτεται βίαια και πρόωρα, όπως έγινε το έτος 2009, το έργο μιας νομίμως εκλεγμένης από το λαό Κυβέρνησης.
3. Ότι με την εκδοθείσα αθωωτική απόφαση δικαιώθηκαν συνάνθρωποί μας και αποκαταστάθηκε η τιμή σπουδαίων λειτουργών του Ελληνικού Κράτους και της Εκκλησίας.
4. Ότι, δυστυχώς, το έτος 2009, με το δήθεν πλέον σκάνδαλο του Βατοπεδίου διεκόπη ένα σπουδαίο και υψίστης σημασίας έργο στο Άγιον Όρος για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.
Εύχομαι, τέτοια θλιβερά και καταστροφικά φαινόμενα να μην επαναληφθούν ποτέ άλλοτε στο μέλλον, διότι έτσι ζημιώνεται ανεπανόρθωτα η χώρα και ο λαός μας και πλήττεται και νοθεύεται η Δημοκρατία» τονίζει σε δήλωση του ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αντώνης Φούσσας.

Την ίδια στιγμή, ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Στεφανάκης επισημαίνει πως «η σημερινη ομόφωνη αθωωτική αποφαση όλων των κατηγορουμένων διορθώνει τον παραλογισμό της ποινικής δίωξης κ αποδεικνύει οτι η δικαιοσύνη αυτοτραυματίζεται μεν αλλα τουλάχιστον ειναι σε θέση να θεραπεύσει εστω και την ύστατη ωρα τις δικές της αστοχίες! Ως συνήγορος υπερασπισης δηλώνω την απόλυτη ικανοποίηση μου για τη σημερινή απόφαση και τη λύπη μου για την αναμονή του αυτονόητου επι μια 10ετία!»

Κράτα το

Κράτα το

Source link

Related posts

«Μνημονεύοντας ψυχές σε ένα ταπεινό αγιορειτικό κελάκι…»

admin

Το Αγιο Ορος της Παναγίας

admin

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

admin

Άγιο Όρος: Καταργείται το άβατο;

admin

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Οι Πατέρες μας προειδοποιούν – “Αυτά θα συμβούν, προετοιμαστείτε”…

admin

Η κρίση «χτύπησε» και το Άγιον Όρος

admin

Μονή Ιβήρων: Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτίσσης

admin

Μεγάλη εβδομάδα στο Άγιο Όρος! (ΒΙΝΤΕΟ)

admin

Οταν γίνεσαι μοναχός χωρίς ΠΙΣΤΗ-Η ιστορία του πρώην μοναχού Νικόδημου στο Αγιο Ορος

admin

Αυτήν την προσευχή δεν μπορεί να την πει κανείς, αν δεν έχει την χάρη του Αγίου Πνεύματος..

admin

Αγιο Ορος: Πως θα πάω-Τι χρειάζεται-Διαμονητήριο

admin

Ο θαυμαστός τρόπος που δόθηκε το χάρισμα της προσευχής στον Άγιο Μάξιμο τον Καυσοκαλύβη από την Κυρία Θεοτόκο

admin