Καλικαντζαρος Νεα – Ειδησες απο ολο τον κοσμο
Σαν σημερα

Ζορζ Ντε Παρί – Βιογραφία

Ελληνοαμερικανός ράφτης, με μεγάλη καριέρα στην Ουάσιγκτον. Από άστεγος στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 βρέθηκε να ράβει τα κοστούμια εννέα αμερικανών προέδρων, από τον Λίντον Τζόνσον έως τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Γεώργιος Χριστόπουλος, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1934 στην Καλαμάτα. Σε ηλικία 12 ετών έμαθε να ράβει και στις αρχές της δεκαετίας του ‘50 μετακόμισε στη Μασσαλία, όπου δούλεψε ως ράφτης.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘50 γνώρισε δι’ αλληλογραφίας μία Γαλλοαμερικανίδα, η οποία έμοιαζε με την Μπριζίτ Μπαρντό και ζούσε στην Ουάσινγκτον. Τον προσκάλεσε στην Αμερική να εργαστούν μαζί και να παντρευτούν. Όταν, όμως, αντίκρυσε τη μελλοντική σύζυγό του και διαπίστωσε ότι απείχε παρασάγγας από το να είναι η Μπριζίτ Μπαρντό, την εγκατέλειψε, έχοντας χάσει και τις λιγοστές του οικονομίες. Για αρκετό διάστημα ήταν άστεγος και κοιμόταν στα πάρκα της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Γρήγορα, όμως, πήρε την τύχη στα χέρια του. Αγόρασε μία ραπτομηχανή και άρχισε να ράβει τα πρώτα κοστούμια. Άνοιξε ραφείο κοντά στο Λευκό Οίκο και άρχισε να γίνεται γνωστός, όταν έγινε πελάτης του ο αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον. Τότε υιοθέτησε και το επαγγελματικό ψευδώνυμο Ζορζ ντε Παρί (Georges de Paris) και διέδιδε ότι είναι Γάλλος. Σύντομα η φήμη του εκτοξεύτηκε, με δεδομένη την «τρέλα» των Αμερικανών για κάθε τι γαλλικό, και άρχισε να ντύνει ανώτερα στελέχη της γραφειοκρατίας των ΗΠΑ, επιχειρηματίες και τους λοιπούς αμερικανούς προέδρους μέχρι τον Ομπάμα.

Ο Ζορζ ντε Παρί ή Γεώργιος Χριστόπουλος πέθανε στην Ουάσιγκτον στις 13 Σεπτεμβρίου 2015, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο και τάφηκε στη γενέτειρά του στις 20 Οκτωβρίου 2015.

Source link

Related posts

Bolero

admin

Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν την 14η Οκτωβρίου

admin

Τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν την 4η Οκτωβρίου

admin

Τζον Κλιζ – Βιογραφία – Τι εγινε σαν σημερα ?

admin

Χέρμαν Ρόρσαχ – Βιογραφία – Τι εγινε σαν σημερα ?

admin

Δημήτριος Μάξιμος: Τραπεζίτης και πολιτικός από την Πάτρα – Βιογραφία

admin

Σταύρος Τσιώλης – Βιογραφία – Τι εγινε σαν σημερα ?

admin

Ο σωτήριος ρόλος της κυρίας Μπίσμαρκ – Ιστορικό Ανέκδοτο

admin

Μπενουά Μάντελμπροτ – Βιογραφία – Τι εγινε σαν σημερα ?

admin

Η τουρκική απόβαση στη Μύκονο – Αφιέρωμα

admin

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος, Κέλσιος – Βιογραφία

admin

Μαρσέλ Προυστ: Ο συγγραφέας του μυθιστορήματος – ποταμός «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» – Βιογραφία

admin